Uppladdning pågår...
« Tillbaka till Kurres alla bloggtexter

Hurra för Malala

Skrivet av Kurre, 2014-10-11 kl. 12:59

Jag blev så glad när jag fick veta att Nobels fredspris i år handlar om barn. Malala Yousafzais kamp för flickors rätt att få vara barn och att få gå i skola och Kailash Satyarthis livslånga arbete för att förhindra barnarbete och barnslaveri är definitivt värda nobelpriset. Båda hotas ständigt till livet av människor som inte tycker att barn är fullvärdiga människor och framför allt inte flickor.

Malala visar också att man inte behöver vara en vuxen man för att förändra samhället. Barn kan också göra skillnad.

Tycker du att det var rätt att ge priset till de, som kämpar för barns rättigheter? Om du fick möjlighet att förändra något för barn i Sverige, vad skulle du då vilja förändra?

» GP.se: Framsynt pris

Kommentarer

Hampus och Manfred 6 A, skrivet 2014-10-21 kl. 15:33
Hurra för Malala!
Vi tycker det är bra att ge Nobelpriset till sådana som kämpar för barns rättigheter och vi tror att det kan göra så att fler jobbar för dem. Alla barn i samhället borde få växa upp i en trygg miljö. Barn är lika mycket värda som vuxna. Det spelar ingen roll om barnet kommer från ett annat land, ser annorlunda ut eller har något handikapp. Alla är lika mycket värda!
Hampus och Manfred Parkskolan 6A

Kurre, skrivet 2014-10-25 kl. 18:52
Jag gillar era tankar om barns rättigheter Hampus och Manfred. Kanske har ni några bra förslag på hur man kan hjälpa skolkamrater som råkar ut för mobbing eller som blir annorlunda behandlade av sina kamrater?

Elias Lucas, skrivet 2014-11-12 kl. 11:09
Ja det är bra för barns rättigheter. Alla barn har rätt till utbildning enligt barnkonventionen. Alla borde få ha en dator för det förenklar skolarbetet.
I omröstningen till childrenprize i vår skola vann också malala

Skriv en kommentar!


Vänligen respektera vedertagen nätetikett.


Namn:


E-postadress: (Visas ej på webbplatsen)
« Tillbaka till Kurres alla bloggtexter