Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Norra Halland, Kungsbacka

3C

Från Hedeskolan, Kungsbacka
Tävlingsnamn: Guldfläskisarna
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

Läxa tillsammans

Ta hem en kopia på en tidningsartikel. Välj något som ni i klassen har fastnat för när ni har jobbat med Kurres uppdrag. Visa artikeln hemma och berätta hur ni i klassen har tänkt. Hur tänker de där hemma? Ni kan också visa artikeln för andra vuxna som ni känner.

Berätta för Kurre vad artikeln handlade om och hur ni och de vuxna tänkte.

Klassens bidrag

Vår artikel handlade om att föräldrar kan få betala för datorerna från skolan, om de går sönder, eller försvinner. Självrisken är på 1000 kr, men om skolan anser att eleven varit vårdslös, tex slagit datorn i väggen, kan föräldrarna få betala hela kostnaden för en ny dator. En PC är värd ca 3500 kr och en Mac ca 10 000 kr.

Vårt förslag är att man till exempel skulle kunna ha ett minneskort, som man tar med sig till och från skolan. Då slipper man ta med sig datorn hem.

Föräldrarna anser dock att det är bra att eleverna får ta ansvar och använda en dator i skolan, samt hemma. Det är nog ganska liten risk att den går sönder, eller försvinner.

Ett annat förslag är att eleverna kan få välja om de ska låta datorerna få vara kvar i skolan, eller inte.

Man behöver inte ha så dyra datorer, för alla har ju inte råd. Dessutom ökar stöldrisken om datorerna är dyra.

Vissa anser att skolan får betala självrisken, eftersom det är dem som ger oss datorerna. Fast om skolan alltid betalar självrisken, så är kanske eleverna inte lika rädda om datorerna. Men om skolan har massa utgifter för söndriga datorer, så kanske de skär ner på klassresor och annat. Det är ju inte så roligt, så därför tror vi att eleverna är mer försiktiga om datorerna.

Vi tycker det är bra att eleverna får möjlighet att använda datorer i skolan.

Hälsningar

Klass 3C

 

Kommentar från Kurre:

Så bra ni har diskuterat. Det är klart att eleverna ska lära sig att vara försiktiga med datorerna, men jag tycker nog att skolan ska betala självrisken.
/Kurre

Uppladdat material:

Artikeln


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: