Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Norra Halland, Kungsbacka

3A

Från Hedeskolan, Kungsbacka
Tävlingsnamn: Guldkurrarna
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Tillsammans

Människor har i alla tider hållit ihop för att skaffa mat och för att skydda sig mot faror och sjukdomar. Kurre är nyfiken på hur det ser ut i dag? Hjälps människor åt för att forma ett tryggt och gott samhälle?

Läs tidningen och berätta för Kurre vad du hittar om människor som gör något tillsammans. Du hittar säkert både bra och dåliga exempel.

Se förslag på arbetssätt | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Tummen upp eller tummen ner + Vi behöver varandra!

Efter en stunds letande och klippande kom klassen fram till att uppdrag ett och två hänger ihop. Tillsammans får vi båtarna att flyta genom att göra bra saker ihop. Den båten som är på väg att sjunka och den båten som redan har sjunkit innehåller saker som inte är så bra. Vi kom bland annat in på krig och svält. Det fanns inget om det i Norra Halland, men barnen har sett det hemma i andra tidningar.

 

Kommentar från Kurre:

Usch! Jag är lite rädd för vatten, så det är otäckt att se bilden på mig själv i båtar som sjunker. Men krig är ju ännu mer otäckt, så jag gillar er idé med båtarna.
Norra Halland är en så kallad lokaltidning. I lokaltidningen skriver man bara om saker som händer runt omkring där vi bor, inte om det som sker ute i den stora världen.
/Kurre

Uppladdat material:

Vårt hav! Här flyter vi tillsammans.


Här är Kurre ledsen. Båten har gått till botten pga hemskheter som vi gör tillsammans.


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: