Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Helsingborgs Dagblad, Landskrona Posten, Nordvästra Skåne

5

Från Västra Karups skola
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Tisdag: Finaluppdrag 4

Kurres vänner

Utse fyra personer som ni tycker att Kurre ska skicka en vänförfrågan till. Dessa fyra ska ha funnits med i tidningen under veckan. Berätta för Kurre något om var och en och hur och varför de skulle kunna vara Kurres vänner.

Klassens bidrag

Person 1: Bo Paulsson
Motivering:
Bo kan bli Kurres vän för att han hjälper barn på att bli bättre på olika ämnen. Bo hjälper oss genom att skriva läroböcker, och Kurre utmanar oss genom olika uppdrag. Kanske även Kurre kan bli bättre på kemi genom att läsa Bos böcker. Bo har blivit utsedd till årets företagare i Båstad kommun, så han skulle nog kunna hjälpa Kurre med Presstationen. Bo har skrivit läroböcker sedan 1970, så Kurre skulle kunna lära sig mycket av honom.

Person 2: Jennifer Lopez
Motivering:
Vi tycker att Jennifer Lopez skulle kunna bli en bra vän till Kurre. Vi tror att Kurre tycker om att dansa men han kanske lär sig dansa ännu bättre med hjälp av Jennifer Lopez.


Person 3: Tiina Huovinen
Motivering:
Hej Kurre! Vi tror att Tiina Huovinen skulle bli en jättebra kompis till dig. Tiina är en positiv kvinna som jobbar på ett dagis, där det krävs att man ska vara glad precis som Tiina är och så även du Kuure. Tiina tycker om barn, precis som vi tror att du gör, Kurre. Du och Tiina skulle säkert kunna prata ihop er om hur man kan förbättra saker så barn kan ha det lättare i världen. Tidningar skulle kunna vara så mycket lättare att förstå, för om tar bort alla svåra ord och svåra meningar så skulle kanske barn börja läsa tidningen. Tiina förstår ju barn så bra eftersom hon jobbar på ett dagis. Därför skulle Tiina Huovinen bli en bra kompis till dig.

Person 4: Håkan Juholt
Motivering:
Hej Kurre!
Vi tycker att Håkan Juholt som är Socialdemokraternas partiledare ska bli din vän för att han också tycker om nyheter och bryr sig om vad som händer i världen.

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: