Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Sundsvalls Tidning

4A

Från Sticksjö skola
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Tisdag: Finaluppdrag 4

Kurres vänner

Utse fyra personer som ni tycker att Kurre ska skicka en vänförfrågan till. Dessa fyra ska ha funnits med i tidningen under veckan. Berätta för Kurre något om var och en och hur och varför de skulle kunna vara Kurres vänner.

Klassens bidrag

Person 1: Alex Wesby
Motivering:
Hejsan!
När du läser det här så kanske Sundsvall Dragons är svenska mästare i basket. De spelar den sista och avgörande finalmatchen på torsdag. I Dragons finns en spelare som heter Alex Wesby som vi tycker att du ska bli kompis med. Han blev utsedd till MVP den här säsongen så han kan säkert lära dig mer om basket. vi tror att du kommer att ha kul med honom och då får du också träna på att prata engelska eftersom han är från USA.
Om du hör av dig till oss så kan vi ta kontakt med Alex och tala om att du vill bli hans kompis!

Person 2: Seriefiguren Hälge
Motivering:
Hälge är en seriefigur som är en älg. Han gör allt för att undvika att bli skjuten av jägaren. Han är ganska lugn av sig och även klurig när han på alla sätt försöker gömma sig eller lura jägaren.
Vi tycker att du ska bli vän med Hälge för han är också en tecknad figur precis som du. Ni skulle kunna träffas i skogen och bli kompisar där.Vi tycker att du ska fråga runt i skogen där du bor om inte någon känner Hälge. Ni skulle kunna lära varandra många olika saker. Hälge skulle kunna lära dig om hur man tar det lugnt och undviker jägare och du kan lära Hälge lite mer om tidningar.

Person 3: Robin Hood
Motivering:
Hej Kurre!Du vet säkert vem Robin Hood är, eller hur?
I Sundsvall ska de spela en teater ute som handlar om honom. Han var verkligen hjälpsam och omtänksam för han tog från de rika och gav till de fattiga. Därför tycker vi att
Robin Hood skulle kunna bli en perfekt vän till dig. Han trivs i skogen och han är verkligen omtänksam för han tänker på de fattiga. Robin Hood kan lära dig hur man skjuter med pilbåge.
Vi

Person 4: Hans wiklund
Motivering:
Hej igen!
Hans Wiklund är en person som tycker om film. Han brukar recensera filmer och antagligen har han sett jättemånga filmer. Han är också programledare på Tv ibland.
Han och du skulle kunna sitta och titta på film tillsammans och kanske du skulle kunna vara med i något Tv-program som han har. Ring till TV så får du säkert kontakt med honom eller kanske du kan googla på hans namn.

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: