Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Bohusläningen

5A

Från Munkedalsskolan
Tävlingsnamn: Kurres kramgoa gäng!
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Tisdag: Finaluppdrag 4

Kurres vänner

Utse fyra personer som ni tycker att Kurre ska skicka en vänförfrågan till. Dessa fyra ska ha funnits med i tidningen under veckan. Berätta för Kurre något om var och en och hur och varför de skulle kunna vara Kurres vänner.

Klassens bidrag

Person 1: Zlatan Ibrahimovic´
Motivering:
Zlatan spelar fotboll i det italienska laget Milan. Han bor just nu i Italien med sin familj. Zlatans är en av Sveriges just nu bästa fotbollsspelare. Vi tycket att Kurre ska skicka en vänförfrågan till Zlatan för att han gör så bra reklam för oss svenskar. Zlatan kan också behöva ha Kurre som vän eftersom han har flyttat från Sverige och kanske inte har så många vänner som han kan lita på. Kurre kan man alltid lita på, eller hur?

Person 2: Bert Karlsson
Motivering:
Bert Karlsson är en driftig man som ofta har många järn i elden. Just nu är han med som jurymedlem i programmet Talang. Vi tycker att Kurre ska skicka en vänförfrågan till Bert just för att han är rolig och fixar bra underhållning. Är man vän med Bert Karlsson så får man aldrig tråkigt!

Person 3: Martin Stenmark
Motivering:
Martin Stenmark är bra på många saker tiil exempel som att sjunga. Martin Stenmark är just nu också programledare för ett tv program som heter "Få drömmar att slå in". Programmet handlar om personer som gör att andras önskningar ska bli uppfylldra. Vi tycker att Kurre ska bli vän med Martin Stenmark, eftersom han då kan få just sina önskningar uppfyllda.

Person 4: Seppo Putkinen
Motivering:
Vi har hittat en man i tidningen som heter Seppo Putkinen. Han är ingen kändis utan en vardagshjälte. Han har räddat människor och ett hus (Old Fellow-huset) från att brinna upp. Vi tycker att Kurre ska bli vän med Seppo eftersom han också kanske kommer att vara i nöd någon gång. Då kan Seppo ge en hjälpande hand. Vardagshjältar behövs!

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: