Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

6E

Från Skälltorpsskolan
Tävlingsnamn: Deebo
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Det angår mig

Välj nyheter som ni tror påverkar era liv nu och i framtiden.
Berätta för Kurre hur och varför de angår er. 

Se lektionsförslag | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Klass 6E har hittat massor av artiklar som angår dem på olika sätt. Här är några kommentarer:

”Säker cykling för barn” – det angår oss
Nyheten handlar om säker cykling för barn, om man ska ha hjälm på sig när man cyklar varenda gång. De flesta 12-13 åringar tycker att det är töntigt att ha hjälm på sig. Men många barn får skallskador. Det är nu alla barn tar ut sina cyklar ur förrådet. Skallskadorna kan påverka personen resten av livet. Föräldrarna borde vara hårdare när det gäller att ha hjälm. Föräldrarna borde ta ansvar för sina barn och de borde läsa detta!

”Cancerökning hos kvinnor” – det angår oss
Nyheten handlar om kvinnor som röker mycket och att de kan få bröstcancer eller lungcancer. Kvinnor röker mer än män för att vi tror att män snusar och kvinnor röker.
Det angår oss därför att personer som röker kan göra passiv rökning och det är dåligt för barn även pensionärer som inte röker.
Jag tycker att det är dem själva som skall sluta röka och det är dåligt för samhället tycker Tasmia.

”Unga utnyttjas på Facebook”
Artikeln handlar om Facebook och facerape och folk som drabbas. Den angår oss för att det kan hända dig också. Du kan själv bli faceraped någon gång och man blir kränkt och sånt tycker Ramtin. Jag föreslår att det ska finnas högre åldergräns på Facebook och att föräldrar inte ska låta barn använda Facebook. De som ska lösa problemet är de personer som skapade Facebook och föräldrar.

”Lövgärdeskolan stängdes”
Min nyhet handlar om en skola som stängdes p g a äggning. Skolan stängdes också p g a under den sista tiden har det framkommit trakasserier, hot, människor som kastar saker o s v. Det angår mig därför att jag inte vill ha en liknanden situation på min skola säger Demail. Jag tycker att Rektorer, Christer Wrangsten (huvudskyddsombudsman), Göteborgs stad och politiker försöker komma på en allmän lösning för alla skolor så att det inte framstår liknande situationer igen.

”Hon gör egen el – och säljer”
Den här nyheten handlar om en person som heter Laila Nilsson som producerar egen el från solfångare och säljer det. Jag tycker att det ska finnas fler personer som har solfångare och säljer sedan det. Detta angår mig på grund av att det är MILJÖVÄNLIGT och vi behöver inte el från kärnkraften. T ex Japan och deras kärnkraft, det är mycket farligt om en ”behållare” går sönder. Jag tycker att gratis solfångare skulle vara bra säger Vulnet. Då kan personer också ge bort el.

Många har uppmärksammat naturkatastrofen i Japan.
De är oroliga för att radioaktiviteten ska spridas och kartan i tidnigen visar hur den kan spridas över jordklotet. Andra länder bör hjälpa Japan och FN skulle kunna vara de som löser problem.
Japan har industrier som Sverige importerar från och det bor många svenskar i Japan. Om människor ska evakueras måste andra länder hjälpa till, men det är Japan som in första hand måste ta itu med arbetet.

"Sahlin lämnar riksdagen den 1 april"
Nyheten handlar om att Socialdemokraternas ledare avgår. Denna nyhet angår oss, för vi som röstar på Socialdemokraterna kanske tycker att partiet kommer bli sämre när hon avgår. Lösningen är att den nya partiledaren arbetar för att partiet ska bli bättre tycker Buba.

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: