Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


3

Från Dotorpsskolan
Antal elever: 25

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Läxa

Läxa – det angår oss mest

Välj ut fem av de nyheter som angår er i klassen. Ta hem dessa och och sortera dem tillsammans med familjen i en ordning från den viktigaste till den minst viktiga. Sammanställ resultatet i klassen och berätta för Kurre vilka de två viktigaste nyheterna var och några argument varför familjerna tyckte så. Kurre presenterar sedan en lista på Presstationen med landets viktigaste nyheter.

Klassens bidrag

19 familjer tyckte att Många anmälningar om barn som far illa i Falköpings kommun var viktigast.
Barn har svårt att försvara sig, det är inte bra att barn far illa, Det är allvarligt om barn far illa och det är bra att människor anmäler detta, så att barn kan få hjälp. Barn är viktigare än pengar och djur. Om barn far illa kan det följa med dem hela livet ut. Barn ska växa upp under trygga förhållanden och barn som far illa måste få hjälp av samhället. Det är viktigt att alla barn har det lika bra. Om alla barn har någon som tar hand om dem, så minskar kanske klotter och skadegörelse.
Den näst viktigaste nyheten var Smugglade valpar i däck. Hundarna fick avlivas. Förutom att det är synd om hundarna som smugglas så kan de ha med sig smittsamma sjukdomar som kan spridas i Sverige.Det är viktigt att djur behandlas rätt. Det är ett brott att smuggla in djur i Sverige.

Kommentar från Kurre:

Hej! Så bra ni arbetar! Det ligger mycket arbete bakom detta bidrag. Först har valt åt föräldrarna och nu har de sagt sitt. Intressant! Tusen tack! Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: