Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


Vetet 4-6

Från Vedums skola
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Läxa

Läxa – det angår oss mest

Välj ut fem av de nyheter som angår er i klassen. Ta hem dessa och och sortera dem tillsammans med familjen i en ordning från den viktigaste till den minst viktiga. Sammanställ resultatet i klassen och berätta för Kurre vilka de två viktigaste nyheterna var och några argument varför familjerna tyckte så. Kurre presenterar sedan en lista på Presstationen med landets viktigaste nyheter.

Klassens bidrag

Vi har haft i läxa att välja ut fem olika nyheter som angår oss i klassen. Vi fick ta hem artiklarna som vi valt ut. Vi placerade ut nyheterna med familjen med den viktigaste nyheten till den minst viktiga nyheten. Sen sammanställde vi resultatet i klassen.

Dem två bästa nyheterna som angår oss i klassen blev:

Nykläckta kycklingar i Vedum blev den viktigaste artikeln. Många hade valt den nyhet för att det handlade om skolan och klassen för att en i vår klass skickade in det till tidningen.

Årets första trana har landat blev den näst viktigaste artikeln. Många hade valt den nyhet för att den handlade om tranor och tranorna kommer till Hornborga sjön på våren och det ligger ganska nära oss. Det är också en artikel som angår oss i klassen för att när tranorna är på väg till Hornborga sjön flyger dem förbi oss.

Kommentar från Kurre:

Tack för det! Jag gillar att ni hittat två "mjuka" nyheter mitt allt tråkigt som hänt nu. Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: