Uppladdning pågår...

4

Från Tingvallaskolan, Skene
Antal elever: 53

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

Insändare

Nu tycker Kurre att det passar bra att skriva insändare. Han tror att ni i klassen kommer att hitta många engagerande artiklar, när ni arbetar med DET ANGÅR MIG. Så här skriver ni en insändare:
- Berätta vad insändaren handlar om.
- Berätta varför ni reagerar positivt eller negativt.
- Ge förslag på en bättre lösning eller ge beröm.

Klassens bidrag

Efter besök av skolinspektionen och en artikel i lokala tidningen blev många elever upprörda. Detta resulterade i många insändare angående detta.


Tingvallaskolan

I dagens tidning stod en artikel om Tingvallaskolan att den skolan var otrygg och att det finns såna som blir mobbade och har tankar om att ta livet av sig. Det är tråkigt att de inte känner sig trygga på skolan. Det är tråkigt att det finns mobbare men mobbare finns på alla skolor.

För att det ska bli bättre får man nog prata om det och ha kompis samtal. Men det enda jag inte förstår är att varför de la du det i tidningen. Nu kanske ingen vill börja på Tingvalla nu är de tycker att det är en otrygg skola. DET ÄR TRÅKIGT!!!

Men det enda jag kan hålla med om är att det är rätt så mycket bråk på skolan och det var därför de skriver att Tingvalla är lite otryggt. Det enda jag inte tycker om med Tingvalla är att det är mycket bråk och när man spelar King kommer någon och tar bollen och det är tråkigt men de är avundsjuka för att vi har roligt.
Men min åsikt är att Tingvalla är en bra skola och det får ingen ta ifrån oss.
Av: Emma Hallengren


Tingvalla <3

I boråstidning (bt) står det om vår skola. Skolinspektionen har varit på vår skola. De har pratat med personal och elever från skolan. De har kommenterat våran skola med elaka kommentarer och gett oss dålig kritik.

Vi har uppfattat det som att skolinspektionen tycker våran skola är värst i Mark. Och vi är väldigt upprörda. Dom har också sagt att vissa elever har självmordstankar. Vi tycker att de överdriver. Vi fick 10 punkter. Dom 10 punkterna visar vad våran skola behöver ändra på eller förbättra. Vi fick mest punkter av allas Marks skolor. Detta gör oss ännu argare. Därför att nu vill nog inte så många elever eller personal börja gå eller jobba i denna skola.

Vi som skriver det här känner oss trygga i Tingvallaskolan och vi vet att många fler också känner det. Men vi vet att våran skola inte är perfekt men den är inte sämst heller. Våran skola är värd en bättre recension!

Av: Filippa Toompea, Celine Kronberg, Stina Johansson och Sandra PeterssonJag tycker det är fel

I dagens tidning läste jag att vår skola var sämst för alla barn trivs inte i skolan. De vågar inte vara i skolan. Och jag tycker inte att det ska stå så. Och jag är arg att det stod så. Jag känner mig trygg i skolan och jag tycker att det är fel.
Av: Eldijana Gasi


En av insändarna är publicerad i dagens tidning 11/4

Kommentar från Kurre:

Bra att ni reagerar när ni inte tycker att det stämmer. Har ni skickat insändarna till tidningen?

/Kurre

Uppladdat material:

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: