Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


Västra 5-6

Från Parkskolan, Vara
Tävlingsnamn: Goldmembers
Antal elever: 23

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

Insändare

Nu tycker Kurre att det passar bra att skriva insändare. Han tror att ni i klassen kommer att hitta många engagerande artiklar, när ni arbetar med DET ANGÅR MIG. Så här skriver ni en insändare:
- Berätta vad insändaren handlar om.
- Berätta varför ni reagerar positivt eller negativt.
- Ge förslag på en bättre lösning eller ge beröm.

Klassens bidrag

Blåstjärnan
Nu kan man åka till Skara för en hälsokontroll av din hund eller katt. Det här är en allmän trend för att vårda sitt djur.

Det är bra att det finns ett sjukhus även för din hund eller katt! Det är ägarens skyldighet att djuret mår bra därför finns detta sjukhus för djur.

Det är viktigt att vi har försäkring på våra djur så att det inte blir så dyrt.

Blå stjärnan är ett bra ställe att praoa på om man vill prova på att djurskötaryrket.

Av: Julia Santinelli och Amanda Heed



Rättspsykiatrisk vård kan vara resten av livet…

Efter det brutala mordet i Skara så har man nu bestämt att den skyldige 32- åringen kommer att få Rättspsykiatrisk vård. Vårdtiden har inget med brottets straffvärde att göra utan beror på hur frisk patienten bedöms vara. Lika gärna som en som mördat släpps efter ett par år kan en som dömts för olaga hot sitta inne resten av livet.
För er som inte vet om mordet i Skara och vad 32-åringen har gjort kommer det nu; Han var hemma med sin sambo. De hade druckit och var berusade. 32-åringen tog tag i kvinnan och skar av henne huvudet och placerade det på diskbänken. Det värsta var att han sedan år en liten bit av varje kroppsdel på kvinnans död kropp. 32- åringen ringde sedan och anmälde sig själv till polisen.
Vi undrar lite om grannarna inte hörde något? Kvinnan som mördats så brutalt hade 5 barn.

Barnen erbjuds 75000 kr. Men kan pengar ersätta deras mamma? Vi tycker detta är otroligt knäppt och väldigt äcklande. Och att det är otroligt att pyskfel kan få en att göra så hemska saker.
Av: Tilda och Lina



Tog fel på person – då blev han misshandlad
Efter matfestivalen i fjol gick en kille fram till en annan kille i en kö, för han trodde att killen i kön var hans kompis. Men killen som stod i kön blev bara förbannad när den okände mannen kom fram och därför började han misshandla honom. Man tror att han var alkoholpåverkad och han har erkänt att han hade druckit 8-10 starköl.

Det är fruktansvärt hur alkohol kan förändra folk. De som vet med sig att de bli personlighetsförändrade och våldsamma bör avstå helt från alkohol.
Den som blev misshandlad hade inte gjort något fel och hade ingen anledning att bli misshandlad.
Julia.C Mathilda och Olivia



Vi berömmer Vara cupen

Vara Sk segrade i Vara cupen .
Första matchen spelades kl.8.30 och sista matchen 18.30.Vi spelade mot Skoftebyn vit och svart. Första matchen mot Skoftebyn förlorade vi med 3-1 och i finalen vann vi med 1-0. Sen spelade vi mot JK10 då vann vi med 2-0. Vi vann mot Levene-Skogslund med 3-0 och sista matchen i gruppspelet vann vi mot Grolanda med 2-0.

Det är roligt att det finns cuper som man kan vara med i. Det är kul att vinna, men nyttigt att förlora. Det är kul att vara tillsammans med kompisar.
Vi vill ge beröm till de som arrangerar Vara cupen varje år.

Vara SK killar




Kommentar från Kurre:

Tack för era insändare. De ligger nu alla i Hassel-Bladet. Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: