Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Helsingborgs Dagblad, Landskrona Posten, Nordvästra Skåne

6d

Från Bofinkenskolan
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Läxa

Läxa – det angår oss mest

Välj ut fem av de nyheter som angår er i klassen. Ta hem dessa och och sortera dem tillsammans med familjen i en ordning från den viktigaste till den minst viktiga. Sammanställ resultatet i klassen och berätta för Kurre vilka de två viktigaste nyheterna var och några argument varför familjerna tyckte så. Kurre presenterar sedan en lista på Presstationen med landets viktigaste nyheter.

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Under en vecka tid samlade alla elever i klassen på nyheter som angick oss. När vi hade redovisat för varandra så röstade vi och kom överens om vilka fem som angick oss mest, och detta var:
"Skolbussförare körde berusad"
"Två fall av misshandel i helgen"
"Ät rätt"
"Planeringen för nya Snyggatorp tar fart"
"Svenskar flyr från området"

Sedan fick vi alla i läxa att ta hem och diskutera med familjen och vilka nyheter som var viktigast, och när vi redovisade i skolan hade vi en nyhet som nästan alla i klassen var viktigast och det var om skolbusschauffören som körde berusad. Chauffören hade kört berusad i flera mil och kommunen vill veta hur en buss som är utrustad med alkolås kunde startas. Argumenten hemifrån var bland annat:
- Det är olagligt, man utsätter alla på bussen och de man möter på gatan för fara
- det är barn på bussen och det kunde ha varit vi elever själva som hade åkt den bussen
- att man aldrig ska få köra onykter, stor risk för skador och olyckor.

Vi har en delad andra plats om den näst viktigaste nyheten och den första var om misshandeln som hände i vår ort och vårt argument var att det hände i Klippan, en av oss bor precis i närheten där det hände, vi måste våga vara ute och inte vara rädda för att bli misshandlade.
Den andra nyheten som angick oss näst mest var svenskarna som flyr från Japan efter jordbävningen och tsunamin. Även om det händer långt ifrån oss så måste vi bry oss, folk lider och vi måste vara rädda om vår planet och miljö.

Hälsningar
Klass 6d Bofinkenskolan
Klippan

Kommentar från Kurre:

Bra jobbat och en perfekt redovisning.
Att busschaufförer är berusade är helt oacceptabelt. Fint att ni betonade att man måste bry sig om allt mänskligt lidande och att alla människor på jorden har ansvar för miljön och vår gemensamma planet jorden.
/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: