Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Halland

Vatten 3

Från Frösakullsskolan
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

LIKA FÖR ALLA

I en rättvis värld med trygghet och fred
har alla chansen att få vara med

Vi lever tillsammans på den lilla jordbollen som far fram i den oändliga rymden. Vi har samma rätt att leva ett gott liv i fred och frihet och att dela rättvist på jordens resurser utan att förstöra för framtida generationer.  (Uppdraget ger 12 guldnötter)

Här är några förslag från Kurre vad ni kan arbeta med:

  • Leta orättvisor
  • Klassen fotoalbum
  • Barns lika värde
  • Lagar och regler är lika för alla
  • Lägesrapport om rättvis hushållning

Se lektionsförslag | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

I vår klass har vi länge pratat om hur människor i andra länder har det. Därför passade temat ”Lika för alla” bra för oss.
En flicka i klassen tillbringade julledigheten i Indien och kunde berätta för oss hur många människor bodde i skjul eller på gatan. De hade inte tillgång till el eller rinnande vatten. Hon hade också sett hur kvinnorna låg och tvättade i floderna. Detta inspirerade oss att titta på miljön och hur vi använder jordens resurser. Vi läste EON:s miljöannonser i Göteborgsposten samt letade miljöartiklar i Hallandsposten. Vi diskuterade sedan hur vi kan bidra till att spara på vår miljö och jordens resurser. Något som vi lärde oss och verkligen tog till oss var att om alla stänger elektriska apparater ordentligt istället för med stand by-knappen så skulle man kunna försörja villorna i en hel storstad med el!

Vi har använt tidningsartiklarna för att träna oss på att läsa och skriva faktatext. Vi har läst och plockat ut fakta som vi sedan gjort om till egna texter.

Allt intressant vi kom på hamnade på reklamplanscher utanför vårt klassrum, som nu kommit att bli som en väggtidning. Där kan man få tips på vad man ska göra eller inte göra för att hjälpas åt att spara på jordens resurser. Man kan också läsa faktatexter om miljöförstöring.


Hälsningar från oss i Vatten 3 på Frösakullsskolan

Kommentar från Kurre:

Det var mycket intressant ni hade att berätta. Spännande att ha en klasskompis som kan berätta om hur det ser ut i Indien.
Jag blev glad över att se arg-affischen med det röda ilskna bandet och den galna svarta fågeln. Mera sån´t och gärna glad-affischer också.

/Kurre

Uppladdat material:

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: