Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


Västra 5-6

Från Parkskolan, Vara
Tävlingsnamn: Goldmembers
Antal elever: 23

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

Fritiden - lika för alla?

I tidningen kan vi läsa om vad människor gör på fritiden. Men har alla lika stora möjligheter att göra det de helst vill på sin fritid?
Välj, tillsammans i klassen, en nyhetsartikel, insändare, blogg eller debattartikel som handlar om någon fritidsaktivitet. Glöm inte tidningarnas webbsidor! Diskutera innehållet med familj och vänner och be dem svara på frågan: Är fritiden lika för alla?
Gör en kort sammanställning över några olika tankar och synpunkter och lämna in dem till Kurre.
(Titta gärna på Kurres förslag till frågor på svarssidan)

Klassens bidrag

Vi har pratat om olika sport och fritidsaktiviteter och tittat närmare på och läst om Ridsport. Vi har diskuterat med våra familjer om det är lika förutsättningar för alla att rida på ridskola. På ridskolan tar man emot både tjejer, killar och vuxna. Det finns också grupper för handikappade vilket är jättebra. Ridskolan ligger nära Vara tätort, så vi kan cykla dit så föräldrarna slipper köra.
Det som kan vara ett hinder att ha möjlighet att gå och rida är att det kostar mycket.Både medlemsavgift och ridlektioner är dyra. Det behövs också en hel del utrustning som tex hjälm, skyddsväst, ridstövlar m.m som är ganska dyrt. Man kan också gå på ridläger men det är också dyrt. Det är kostnaderna som skapar hinder för att kunna rida, annars kan både tjejer och killar oavsett ålder utöva sporten.

Kommentar från Kurre:

Hej!
Er rapport om ridsporten visar att det är svårt att hitta någon sport som fullt ut är lika för alla. Jag är säker på att de som rider sparar in på något annat för att få råd till den dyra ridningen.
Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: