Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


Västra 5-6

Från Parkskolan, Vara
Tävlingsnamn: Goldmembers
Antal elever: 23

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Sidouppdrag

Berätta om fritiden

Kurre är nyfiken på de fritidsaktiviteter som finns där du bor. Tänk om det finns något spännande eller annorlunda som Kurre kan sätta in i Hassel-Bladet?

Du kan antingen berätta om en aktivitet som du är med i, eller intervjua någon, gammal eller ung, som håller på med något som verkar roligt.
Glöm inte att Kurre gärna vill ha bilder som du har ritat eller tagit med din kamera.

Uppdraget ger en guldnöt.

Klassens bidrag

Hej Kurre! Vi har alla i klassen skrivit om en av våra egna fritidsaktiviteter. Av alla dessa skickar vi in några stycken.

Fotboll
På min fritid så spelar jag fotboll. Jag valde att spela denna sporten, för att Robin min bror spelar och då testade jag att spela det för länge sen.

Jag spelar i laget IFK Emtunga. Det är väldig kul att spela fotboll och det är också bra för kroppen. Man får motion och kondition. Mitt lag tränar på tisdagar klockan halv 5 till halv 6. För ett tag sen så gick vi ihop med Tråvad Larv. Så nu heter vi Emtunga Tråvad Larv. Men vi brukar förkorta det med ETL.

En träning ser ut ungefär så här vi byter om, springer och någon övning med boll och sen spelar vi match. Vi är ca 20 tjejer i mitt lag. Jag brukar spela back och ibland på mitten. Nästan en gång i veckan, så spelar vi match. Ibland så spelar vi också en cup. Som Ekorrecupen som vi har vunnit. Det finns också en medlemsavgift som man måste betala.

Som tränare har vi Peter Stomberg, Pär Ederborn och Anki Brinck.

En gång så åkte vi på en utflykt till Göteborg och såg på när Sveriges damer spelade match. Det var en kul resa och vi åkte buss. Vi brukar dela upp i 2 lag när vi spelar matcher och cuper. Så då har ett lag vita och blåa dräkter och det andra laget har blåa. I somras åkte vi till Smögen för att spela Kalles kaviar cup. Vi hade två lag och båda gick till b-slutspel. Det betyder att man inte kom etta eller tvåa i gruppen. Men hade man det går man till nåt som heter a-slutspel. I b-slutspelet så vann båda lagen första matchen och sen så fick vi möta varandra och då vann vårt lag med 1-0. Sen förlorade vi så vi kom 3:a. Vi som spelar är mellan 11-12 år.
Av: Emma

Min Fritid.
På min fritid spelar jag fotboll, pingis och är med kompisar. När är jag inte har träning eller inte är med någon kompis så gör jag läxor eller spelar TV-spel t.e.x. Call of Duty black ops.
På fotbollsträningen brukar vi skämta och skratta, i omklädningsrummet pratar vi strunt.
Vi tränar mellan 18.30-20.00 på måndagar och på söndagar tränar vi mellan 17.00-18.30.

Våra tränare heter Mattias, Håkan och Henrik.
På pingisen är vi inte lika många i laget så vi skämtar inte lika mycket, men vi har kul ändå. Vi tränar pingis på måndagar och onsdagar. På måndagar tränar vi mellan 18.30-20.00 och på onsdagar tränar vi mellan 18.00-19.00.
När jag är med kompisar brukar vi mest spela TV-spel.
AV: Jonatan


Min fritidsaktivitet
Jag går i ridning. Jag började ridning, för min kusin går i ridning och då tyckte jag att det verkade kul.
I början red jag på ponnyer(små hästar.) Nu rider jag på större hästar. Efter skolan på tisdagar går jag hem och äter mellanmål. Efter det sätter jag på mig ridkläder, väst och ridhjälm. Sedan åker jag till stallet.

Jag brukar vara där en halvtimme innan ridningen börjar, för att göra ordning hästen jag ska ha. När man kommer dit får man titta på en lapp, där det står vilken häst man ska ha den dagen. Ridningen börjar kl. 5 och håller på i en timme, alltså till kl. 6.

På ridningen gör vi olika saker. Ibland har vi hoppning, trava över bommar, dressyr (t.e.x rida olika vägar)och lite mer olika saker.
När ridningen är slut får man göra i ordning hästen, om inte någon annan ska ha hästen efteråt. Ibland på söndagar kan det vara dressyr eller hopptävlingar. Jag har varit med på ganska många hopptävlingar. Då har jag ridit clear round. Det är att rida utan att riva, göra en volt (rida runt i en ring)eller rida fel. Då får man en rosett Innan en hopptävling, då man har gjort i ordning sin häst får man gå banan. Det är viktigt för att veta hur man ska rida. Jag har ca. 9 rosetter.
Ella

Fritidsaktivitet !!!
Jag går i dans, som är på onsdagar från 17.30-18.30. Jag gillar att dansa. Jag dansar en gång i veckan. Det är kul. Men jag vill att mina kompisar ska vara med.
Dans är en sport. När man går i dans så dansar man. Jag började dansa när jag var åtta år. Jag har dansat i fyra år. Jag har alltid gillat att dansa. Jag har gympakläder på mig när jag dansar. De har lila och svart färg. Jag har gympa skor på mig när jag dansar som också har lila färg. Kläderna var dyra och gympa skorna också. Det är dyrt att gå på dans. Det är en nyttig sport. Man rör sig mycket.

Jag dansar i Lidköping på Helens dansskola. Vi är många i gruppen. Dansfröken heter Sara. Det är lite jobbigt på dansen men kul. Man kan tävla om man vill, men det vill inte jag. Jag åker med min mamma till dansen. Hon kollar på jämt. Vi har discomusik på dansen.
Av:Julia.C !!! 

Min Aktivitet
Jag heter William. På min fritid spelar jag hockey det är roligt.
Vi tränar 1-3 gånger i veckan i ca en timma. Vi har antingen en match eller en cup i veckan.
Den här säsongen har vi spelat tre cuper. Vi har kommit trea, sexa och tvåa och vi har två kvar.
Mina favorit spelare är Antoine Vermette (utespelare) och Henrik Lundqvist (målvakt).
Jag står i mål och har nummer 22.
Mitt lag heter Grästorps IK (GIK).
Det är jobbigt att träna vissa träningar.
Jag började för att tränaren övertalade mig att börja.
Utrustningen är dyr, målvakts benskydd kostar ca 15-30000 som vuxen.
Ungdoms benskydd kostar ca 4-10000
Målvaktsstjärnor vill ha special beställda skydd så det kan kosta 200000 det gjorde det för Stefan Liv. Det var hela utrustningen
Vi har två tränare och tre materiealare (sjukvårdare,skridskoslipare).
William Haag

Mitt Fritidsintresse
Mitt intresse är att köra RC bil. Varför jag ville börja med RC, är att när vi var på Monster Jam, körde de radiostyrda bilar i slutet. Jag tyckte att det såg kul ut. Så det var därför jag ville börja köra RC bil. Jag har kör RC bil i 2 år nu.

Jag kör oftast själv men i bland med kompisar. Jag har köpt saker för 8000 kr, sen jag köpte den. Bilens färg är röd gul den är i skala 1:10. Den går i typ 75 km/h. Det är en elbil. Man laddar upp ett batteri och sen kopplar man in batteriet i bilen. Man kan köpa RC bilar på Hobbex och många andra butiker
Av Joakim

Min fritid
På min fritid spelar jag trummor och har spelat det i 3 år. Jag började för att jag alltid har varit intresserad av trummor. Jag har lektion på fredagar, men spelar nästan varje dag hemma.
Vi har byggt ett musikrum hemma i lagården där vi har trummor, synt, elgitarr och musikanläggning.
Jag spelar också med stråkorkestern och så ska vi ha en Abba konsert med stråk och kör.

På nationaldagen och studenten marscherar vi med blåsorkestern och på jul marscherar vi också, fast utan orkester. På våren brukar det vara musikläger på Flämslätt. Där träffar man många andra musiker. Trummor är rätt dyra men håller länge, fast man måste ju köpa trumstockar
ibland. Jag lyssnar mycket på Toto, som är ett amerikanskt band och spelar till en del låtar. Nu har jag t.ex. Mushanga i läxa.
Albin Svensson






Kommentar från Kurre:

Tack Albin, Joakim, William, Julia, Ella, Jonatan, Emma och alla ni andra i klassen. Jag tror att jag flyttar till Vara och hänger med på allt det roliga ni gör på fritiden. Ser ni något rött som fladdrar förbi så är det jag.
Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: