Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Halland

HR 14

Från Sturegymnasiet gymnasiesär
Antal elever: 9

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

LIKA FÖR ALLA

I en rättvis värld med trygghet och fred
har alla chansen att få vara med

Vi lever tillsammans på den lilla jordbollen som far fram i den oändliga rymden. Vi har samma rätt att leva ett gott liv i fred och frihet och att dela rättvist på jordens resurser utan att förstöra för framtida generationer.  (Uppdraget ger 12 guldnötter)

Här är några förslag från Kurre vad ni kan arbeta med:

  • Leta orättvisor
  • Klassen fotoalbum
  • Barns lika värde
  • Lagar och regler är lika för alla
  • Lägesrapport om rättvis hushållning

Se lektionsförslag | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Vi valde att arbeta med barns lika värde. Vi har pratat om barnkonventionen. Det är stora skillnader på hur barn har det. Det beror mycket på i vilken del av världen de har fötts. I länder där det förekommer naturkatastrofer är det svårare att vara barn. Det är oroligare och otryggare.
Vi har läst i tidningen och pratat om de länder där det är oroligt nu. Vi har tittat på världskartan och satt ut länderna. Vi har försökt att tänka oss in i hur det är att vara barn där.
I Sverige är det också skillnader på hur barn har det men vi kan i alla fall äta oss mätta. Det har varit protest mot skolmaten på Facebook. Vi tycker inte att det ok att göra en sådan protest. Många barn i andra länder skulle vara glada om de hade möjlighet att äta sig mätta.

Kommentar från Kurre:

Ja, visst är det orättvist att inte alla barn som föds runt om i världen har samma förutsättningar. Jag håller med er om att vi borde tänka på det innan vi klagar på något som många andra saknar.

/Kurre

Uppladdat material:

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: