Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Ttela

5b

Från Mariedalskolan, Vänersborg
Tävlingsnamn: Vi i 5:an
Antal elever: 24

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

LIKA FÖR ALLA

I en rättvis värld med trygghet och fred
har alla chansen att få vara med

Vi lever tillsammans på den lilla jordbollen som far fram i den oändliga rymden. Vi har samma rätt att leva ett gott liv i fred och frihet och att dela rättvist på jordens resurser utan att förstöra för framtida generationer.  (Uppdraget ger 12 guldnötter)

Här är några förslag från Kurre vad ni kan arbeta med:

  • Leta orättvisor
  • Klassen fotoalbum
  • Barns lika värde
  • Lagar och regler är lika för alla
  • Lägesrapport om rättvis hushållning

Se lektionsförslag | Hämta lärarhandledning

Klassens bidrag

Lika för alla
*I söndags morse (6/2) fick polisen in flera anmälningar om att bilar har blivit skadade. Dumt av dem som gjorde det.
*i helgen har det hänt flera inbrott i Vänersborg. Varför gör man inbrott egentligen?
*I Kairo så blev Bert Sundström knivhuggen i magen. Hans tillstånd är akut. Och allt det där bara för att folket inte vill ha sin president.
*Två miljonärer blev kidnappade. Och polisen misstänker Pilip Holst-Cappelen. Han greps i Spanien.
Varför kidnappar men människor? Det leder bara till besvär.
*På Tingsbergsskolan i Lilla Edet mobbade lärare stökiga elever. De trodde att eleverna skulle bli mindre stökiga då. Det är fel mot barnen.
* Parkeringsböter ökar. I Mellerud förra året fick 383 bilar böter. Människor har sammanlagt betalt 114 000 kr i böter för 2010. Det är bra att de som parkerar fel får böter, för då kanske de lär sig.
*I Egypten är det inte mycket demokrati. De som bor i Egypten vill inte ha sin ledare kvar, de tycker att ledaren bestämmer för mycket. När en ledare bestämmer för mycket så kallas det för diktatur. Inte ens på internet kunde protesterna fortsätta som vanligt. I vårt land så får vi ha demokrati men inte i Egypten.
*Kvinna brutalt våldtagen. 3 män i 25 årsåldern våldtog en 55årig kvinna. De ville låna toalett och telefon och bjöd såklart hem dem men i lägenheten förändrades läget totalt. En av männen föste in kvinnan i hennes sovrum och våldtog henne medan de andra två tömde hennes lägenhet på dyrbarheter. När de skulle springa därifrån fick kvinnan två hårda nävar i ansiktet.
*Alessia och Livia är spårlöst försvunna. De är tvillingsystrar. De blev bortrövade av sin pappa i Schweiz. För ett tag sen tog han sitt liv genom att kasta sig framför ett tåg i Italien. Han rymde med flickorna dit. Nu söker polisen efter flickorna i tre länder. Sexåringarna rövades bort från sin mamma-Irina Schepp som just hade separerats från barnens pappa. Den dagen pappan rymde med barnen tog han mammans bil och åkte.
*Blodigt bombdåd på Moskva flygplats. Självmordsbombare. En misstänkt självmordsbombare dödade minst 35 personer och skadade många fler vid en explosion på flygplatsen Domodedovo i Moskva. Samtidigt kommer uppgifter om att det funnits varningar om att en attack planerats.
*Kerstin Karlsson och Alve Glembring hjälper döva barn i Marocko genom att ta med hörselapparater från Sverige till Marocko så att barnen kan få glädjen att höra igen.

Kommentar från Kurre:

Oj, oj, oj så mycket elände ni har hittat. Tänk att det finns så många dåliga människor. Är det någon som har någon bra idé om hur vi kan få dem att bli snällare?

/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: