Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

6E

Från Skälltorpsskolan
Tävlingsnamn: Deebo
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Miniparlament

Måste man alltid tala sanning?

När alla elever i klassen har röstat vill Kurre gärna att ni tillsammans lämnar en kommentar om hur ni tänker kring att tala sanning.

Klassens bidrag

Man behöver inte tala sanning om det är en vit lögn te.x om någon frågar är den här tröjan fin så säger man ja även fast man inte tycker det.
Man kanske inte talar sanning för personens eget bästa.
Man behöver inte alltid tala sanning, t.e.x om man blir hotad och ska säga en grej som inte är sann så är det okej. Men många ljuger ändå för sitt eget bästa, och det är inte alltid rätt.
Man behöver inte alltid tala sanning om det inte gör dig själv glad, t.e.x om din vän har dött eller något liknande och man inte vill säga det för det skapar en sorglig stämning så man gråter, så kanske det är bra om man ljuger, och om man har hört en bra vän snacka skit om en annan vän så kanske man ljuger för den andra att den inte har snackat skit för att inte göra den andra ledsen.
Man Måste Inte Alltid tala sanning, Man Kanske Tycker Att e.x Tårtan På ens fest inte var så god, då kanske någon frågar, då säger man ju självklart att den var god. Så att man inte gör den personen ledsen.

Statistik

Starkt ja Tjejer: 2, Killar: 2 19 %
Svagt ja Tjejer: 2, Killar: 3 24 %
Svagt nej Tjejer: 2, Killar: 6 38 %
Starkt nej Tjejer: 0, Killar: 4 19 %

Kommentar från Kurre:

Vilka fina tankar som kom fram i kommentaren. Tack för dem.
/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: