Uppladdning pågår...

alfa 5

Från Montessoriskolan Kvarnhjulet
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Spara och slösa

Ibland läser vi i tidningen om slöseri med pengar och andra resurser. Men det finns också solskenshistorier om människor som har kommit på bra sätt att spara eller att hushålla med jordens resurser. I annonser lockas vi att köpa saker till låga priser, medan en konsumentartikel kan visa att en lite dyrare vara sparar på lång sikt. Den här månaden vill Kurre att ni i klassen ska hitta exempel på spara och slösa och diskutera vilka följder det kan få.
Några lektionsförslag hittar du här - Hjälp Kurre att handla klokt - Fyll en matkasse - Collage - tummen upp och tummen ner - Handla för ett barnbidrag åt Kurre - Bli spara-spanare - Bästa receptet - Testpanel - Är goda råd dyra?

Klassens bidrag

Vi har gjort ett kollage där vi har tittat på saker som är bra, miljövänliga och prisvärda. Vi hittade mycket i tidningarna som kan vara bra att köpa, bla en cykel, att gå med i en bokklubb där man kan låna böcker och lämna tillbaka dem när man läst dem, mycket ekologisk varor som är tillverkade nära man bor, reklam för vattenkraft.

Vi hittade också en del onödiga varor som inte är så bra för miljö och som vi tyckte var onödigt dyra. Det var en del stora bilar och båtar.

Vi tänkte också på Earth hour och nästan hälften av klassen tänkte på det under lördagskvällen.

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: