Uppladdning pågår...

5 A

Från Fredricelundsskolan
Tävlingsnamn: Skinksås !
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Spara och slösa

Ibland läser vi i tidningen om slöseri med pengar och andra resurser. Men det finns också solskenshistorier om människor som har kommit på bra sätt att spara eller att hushålla med jordens resurser. I annonser lockas vi att köpa saker till låga priser, medan en konsumentartikel kan visa att en lite dyrare vara sparar på lång sikt. Den här månaden vill Kurre att ni i klassen ska hitta exempel på spara och slösa och diskutera vilka följder det kan få.
Några lektionsförslag hittar du här - Hjälp Kurre att handla klokt - Fyll en matkasse - Collage - tummen upp och tummen ner - Handla för ett barnbidrag åt Kurre - Bli spara-spanare - Bästa receptet - Testpanel - Är goda råd dyra?

Klassens bidrag

Vi har pratat om spara och slösa. Vi har också klippt ut bilder ur NWT som handlar om ekonomi. Vi har gjort två stora skyltar som det står spara och slösa på.
Vi har pratat om att även om det är rea, så kan man köpa så mycket att det inte blir rea! Det blir dyrt istället! Därför sitter utklippet med rea mitt emellan spara och slösa.

Kommentar från Kurre:

Hej vänner!
Hoppas att ni har ett fint påsklov och att glassen smakade bra.

Ni har som vanligt skickat in ett väldigt fint arbete! Bra jobbat :)

/Kurre

Uppladdat material:

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: