Uppladdning pågår...

6

Från Bruksskolan, Ödeborg

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Spara och slösa

Ibland läser vi i tidningen om slöseri med pengar och andra resurser. Men det finns också solskenshistorier om människor som har kommit på bra sätt att spara eller att hushålla med jordens resurser. I annonser lockas vi att köpa saker till låga priser, medan en konsumentartikel kan visa att en lite dyrare vara sparar på lång sikt. Den här månaden vill Kurre att ni i klassen ska hitta exempel på spara och slösa och diskutera vilka följder det kan få.
Några lektionsförslag hittar du här - Hjälp Kurre att handla klokt - Fyll en matkasse - Collage - tummen upp och tummen ner - Handla för ett barnbidrag åt Kurre - Bli spara-spanare - Bästa receptet - Testpanel - Är goda råd dyra?

Klassens bidrag

Spara på rätt sätt.
Det har skett en kraftig ökning av folk som vill ha socialbidrag. Det beror på att arbetslösheten har blivit så stor. Många unga tvingas söka socialbidrag för att de inte kan få ett arbete.Kommuner slösar då hellre pengar på att betala socialbidrag än att lägga dom pengarna på ungdomar så att de kan få ett jobb.
Socialbidragen har ökat med 20%.I många kommuner har socialbidragen ökat dubbelt så mycket som man trott att det skulle göra.

Vi tycker att kommunerna borde lägga pengar på att ungdomar skall få arbete istället för att de måste betala socialbidrag till dem. Om ungdomar får ett jobb att gå till så tror vi att det inte skulle bli så mycket förstörelse och missbruk i samhället. Alla behöver få en uppgift så att man känner sig delaktig. I längden blir det billigare att ha ungdomar som arbetar istället för att laga saker i samhället eller att ta hand om missbrukare.

Hälsningar Tina och Madeleine.

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: