Uppladdning pågår...

4 Blå

Från Kyrkenorumskolan
Antal elever: 23

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Spara och slösa

Ibland läser vi i tidningen om slöseri med pengar och andra resurser. Men det finns också solskenshistorier om människor som har kommit på bra sätt att spara eller att hushålla med jordens resurser. I annonser lockas vi att köpa saker till låga priser, medan en konsumentartikel kan visa att en lite dyrare vara sparar på lång sikt. Den här månaden vill Kurre att ni i klassen ska hitta exempel på spara och slösa och diskutera vilka följder det kan få.
Några lektionsförslag hittar du här - Hjälp Kurre att handla klokt - Fyll en matkasse - Collage - tummen upp och tummen ner - Handla för ett barnbidrag åt Kurre - Bli spara-spanare - Bästa receptet - Testpanel - Är goda råd dyra?

Klassens bidrag

Hej Kurre

Detta uppdrag har varit jättekul. Eleverna har samlat massor av tidningsurklipp som vi har satt upp i klassrummet. Många handlar om att spara som tex el, lågenergilampo och mat. Bra diskussioner om att många slösar och inte tänker på miljön. Orättvisor i världen har också kommit upp. Varför tjänar vissa människor så mycket pengar, och vissa så lite.
Roligt uppdra, tänkvärt och bra ämne att diskutera

Mvh klass 4 blå

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: