Uppladdning pågår...

5a

Från Kungshamns skola
Tävlingsnamn: kaninerna från Kungshamn
Antal elever: 19
Hemsida: www.sotenas.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Spara och slösa

Ibland läser vi i tidningen om slöseri med pengar och andra resurser. Men det finns också solskenshistorier om människor som har kommit på bra sätt att spara eller att hushålla med jordens resurser. I annonser lockas vi att köpa saker till låga priser, medan en konsumentartikel kan visa att en lite dyrare vara sparar på lång sikt. Den här månaden vill Kurre att ni i klassen ska hitta exempel på spara och slösa och diskutera vilka följder det kan få.
Några lektionsförslag hittar du här - Hjälp Kurre att handla klokt - Fyll en matkasse - Collage - tummen upp och tummen ner - Handla för ett barnbidrag åt Kurre - Bli spara-spanare - Bästa receptet - Testpanel - Är goda råd dyra?

Klassens bidrag

Vi läste om att Agnebergsgymnasiet skulle ha en miljövecka.Det tycker vi är bra.Vi måste lära oss spara på jordens resurser och tänka på hur man lever.Vår skola har grönt-flagg och vi pratar mycket om detta. /Josefine och Elin

Vi tycker det är bra att man i Orust kommer satsa på att minska föroreningarna från fritidsbåtar. Man kan inte släppa ut avfall rakt ut i havet.det är jätteäkligt. Därför satsar man på att lägga spolplattor och sugtömnigsstationer i båthamnarna. Det kommer nog bli mycket bättre//olle&sanne

Vi läste om en 4-årig kille som heter Isak. Som undra varför vuxna kastar skräp i naturen.
Det undrar vi med som barn?//olle&sanne


På lördag är det earth hour då ska man släcka alla lampor mellan 20:30-21:30. Earth-Hour är en klimat- manifrestation världen över.Tänk om man släckte alla lampor i hela världen, tänk så mycket energi man hade sparat bara på det. Vi tycker att man kanske inte behövde ha så stora reklam skyltar som blinkar.
{vigge,kalle,cire}

Kommentar från Kurre:

Heja Kungshamn! Som vanligt har ni hittat exempel som jag gillar skarpt!
/Kurre

Uppladdat material:

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: