Uppladdning pågår...

4A

Från Åledsskolan
Antal elever: 19
Hemsida: http://www.utb.halmstad.se/skolor/el/

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Spara och slösa

Ibland läser vi i tidningen om slöseri med pengar och andra resurser. Men det finns också solskenshistorier om människor som har kommit på bra sätt att spara eller att hushålla med jordens resurser. I annonser lockas vi att köpa saker till låga priser, medan en konsumentartikel kan visa att en lite dyrare vara sparar på lång sikt. Den här månaden vill Kurre att ni i klassen ska hitta exempel på spara och slösa och diskutera vilka följder det kan få.
Några lektionsförslag hittar du här - Hjälp Kurre att handla klokt - Fyll en matkasse - Collage - tummen upp och tummen ner - Handla för ett barnbidrag åt Kurre - Bli spara-spanare - Bästa receptet - Testpanel - Är goda råd dyra?
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Barnen fick i läxa att ta reda på hur mycket en familj får i barnbidrag för ett barn. Barnen fick dagen därpå handla saker till Kurre för den summan och de skulle tänka både klokt, ekonomiskt och miljömässigt när de handlade. Barnen arbetade två och två som vi lottat fram. De klippte och klistrade bilder och texter och skrev egna ord med de tryckta bokstäverna i tidningarna. Många barn handlade frukt och grönsaker och andra saker som Kurre kunde äta.Två barn hittade en tacosås som såldes för halva priset och dessutom var miljömärkt. Barnen uppträdde som om de hade hittat en skatt. Några andra barn klippte bort nollorna på priserna för att kunna köpa så mycket som möjligt. Kan man göra så, för att kunna köpa en soffa för 500kr? Vilket ledde till en diskussion om priser, vad kostar olika saker som vi köper ofta eller har i vårt hem? Hur långt räcker 1000kr på en månad?

Kommentar från Kurre:

Hej! Vad spännande att få höra hur ni har jobbat med månadsuppdraget. Tack för ert bidrag!
/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: