Uppladdning pågår...

4B

Från Kopperskolan
Antal elever: 17

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Spara och slösa

Ibland läser vi i tidningen om slöseri med pengar och andra resurser. Men det finns också solskenshistorier om människor som har kommit på bra sätt att spara eller att hushålla med jordens resurser. I annonser lockas vi att köpa saker till låga priser, medan en konsumentartikel kan visa att en lite dyrare vara sparar på lång sikt. Den här månaden vill Kurre att ni i klassen ska hitta exempel på spara och slösa och diskutera vilka följder det kan få.
Några lektionsförslag hittar du här - Hjälp Kurre att handla klokt - Fyll en matkasse - Collage - tummen upp och tummen ner - Handla för ett barnbidrag åt Kurre - Bli spara-spanare - Bästa receptet - Testpanel - Är goda råd dyra?

Klassens bidrag

Spara!
Miljoner att vinna men inget att förlora Spara i premieobligationer. Om man sparar i premieobligationer så går det till en sparform där räntan samlas in och blir en stor pott som går till en massa olika vinster. Om du köper en premieobligation som kostar 5 000 kr/st så får du 24 chanser på dig att vinna en miljon. Skattefritt får du tillbaka alla satsade kr när dom 24 dragningarna är över. Alltså sparar du pengar samtidigt som du kan vinna en miljon kronor eller mer.


Slösa!
Vi slösar genom att åka bil
Vi släpper ut alldeles för mycket bränsle.
Även om det står att bilen har speciella och bra saker och sånt. Så tänker vi: Ä vi tar bilen. Fast om vi åker så mycket bil så blir det bara jätte mycket utsläpp i slutändan. Så gå, cykla eller åk buss så hjälper du världen.


Kommentar från Kurre:

Jag håller med om att man ska försöka åka så lite bil som möjligt. Själv har jag skuttat och hoppat mig fram hela livet.
Hur ska jag få tag på 5 000 till en premieobligation?
/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: