Uppladdning pågår...

5H

Från Stenhammarskolan
Tävlingsnamn: DE KOKTA KORVARNA
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Kropp och själ

Vi måste sköta om vår kropp så att den håller sig frisk och stark. Själen vill att vi ska uppleva vackra, roliga, spännande och sköna saker. Vad finns det för aktiviteter för kropp och själ som man kan ägna sig åt när man inte går i skolan eller arbetar? Leta bland nyheter och annonser och berätta för Kurre vad du hittar.
Några lektionsförslag hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Hej Kurre!
Nu har vi arbetat med temat "Kropp och själ"
Vi har letat efter entusiaster = eldsjälar som helhjärtat går in för sitt intresse. Vi har ofta sorterat in deras hobbies i olika kategorier.
Vi hittade bl.a. en artikel i Ny Teknik om en fallskärmshoppare som försökte bryta ljudvallen
genom att hoppa från höga höjder. Det är nog en dyr hobby eftersom man måste hoppa från flygplan. Men man gör det tillsammans och målet är att slå ett rekord. Säkert spännande!
För övrigt har vi läst i NLT.
En artikel om Djurens vänner handlade om människor som tar hand om t.ex. hemlösa katter.
De känner säkert att de gör något bra. Det kostar nog inte mycket men man hjälper djuren!
En man i Lidköping hade specialiserat sig på att leta efter vattenläckor. Han hade en avlyssningsapparat och lyssnade efter "ljudet av stekt fläsk"! Ett ovanligt arbete som löser problem och som sparar mycket vatten.
En artikel handlade om jägare på rådjursjakt. Det är ett stort intresse för många men det behövs jaktlicens och vapen så det kostar nog rätt mycket pengar. Och man måste ju ha mark som man får jaga på.
Någon hittade en annons om en I-phone som har blivit väldigt populär. Den håller på att bli ett stort intresse för många men är dyr och man måste ha abonnemang på internet. Man kan t. ex. se filmer och U-tube. Man kan ringa och ta bilder mad den.

Ja det var lite av allt det vi hittade om Kropp och själ.

Många hälsningar från
Klass 5H på Stenhammarskolan
(som varit med i radio i Vi i femman)


Kommentar från Kurre:

Hej! Det var roligt att lyssna på er på radion. Det är bra gjort att komma så långt. Här jobbar ni ocksåùbra. Precis som ni gillar jag eldsjälar.

Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: