Uppladdning pågår...

4-6 rågen

Från Vedums skola
Tävlingsnamn: Rågen!:D
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Ett gott liv

Många börjar det nya året med en önskan om ett gott nytt år. Därför vill Kurre att du ska leta efter exempel på vad ett gott liv kan vara. Vad är det för dig? Vad är ett gott liv för andra? Vad kan du själv göra för att må bra? Berätta vad du har kommit fram till.
Några lektionsförslag hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Hej Kurre !!!

I klassen har vi gjort en skrivuppgift hur vi tycker ett gott liv är för oss. Eleverna fick välja 2 stycken saker dom tycker om. Dom saker det blev mest röster på var kompisar och sen husdjur.

Vi valde ut ledsna artiklar. Vi hittade massa men tog ut 4st som vi tycker va sorgligast.

Vi har special arbetat med Saab. I början av Januari så fick vi beskedet att Saab skulle läggas ner, Det har gått som en berg och dalbana. Men härom dagen fick vi beskedet att Saab skulle säljas till Spyker. Och då blev de många glada människor i Trollhättan och andra delar av Sverige.

Haiti!!
Först delade vi in oss i två grupper. En grupp med några som tog ut bra saker och en annan grupp med några som tog ut tråkiga saker. Men vi tog ut båda sakerna i båda grupperna. Vi tog ut 10 st artiklar. Det stoff t.ex. att hjälpen har börjat nå fram, att lång insats krävs i Haiti, 150 000 dödsoffer befaras och lite mer. Det stod mest om att hjälpen börjar nå fram. Det var en artikel från Vedum. Det var kören "körskoj" som sjöng för Haiti.
Hej då!

Kommentar från Kurre:

Ni har jobbat på ett intressant sätt. Både SAAB-affären och Haiti är svåra att gå förbi. Nu hoppas jag att människorna i Haiti får hjälp med att bygga upp sitt land igen och att SAAB såldes till rätt köpare.

Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: