Uppladdning pågår...

2

Från Ahla skola
Antal elever: 17
Hemsida: www.laholm.se kommunalservice-utbildning

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Ett gott liv

Många börjar det nya året med en önskan om ett gott nytt år. Därför vill Kurre att du ska leta efter exempel på vad ett gott liv kan vara. Vad är det för dig? Vad är ett gott liv för andra? Vad kan du själv göra för att må bra? Berätta vad du har kommit fram till.
Några lektionsförslag hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Hej Kurre!
Jag vill berätta för dig att idag har min klass jobbat med decemberuppdraget, för vi gjorde ej det före lovet. Vi hade sparat alla HP under decembermånad.Barnen jobbade i halvklass. De läste med "julglasögon", dvs de letade i efter julord och julbilder. De klippte och klistrade på A4 papper. Varje elev gjorde sin sida. Vi lekte att vi jobbade på Hp och att alla var på redaktionen och sammanställde en jultidning.Det blev sidor med tomtar,raketer,Luciatåg,pepparkakshus,lussekattor och granar. Någon elev gjorde julpysselsidor genom att klippa ut suduko och korsord. Någon elev gjorde reklam för HP;s bästa julklapp! (Hallandsposten). Barnen jobbade ivrigt och glatt med dessa uppgifter. I morgon ska vi sätta ihop sidorna till en tidning. Hälsningar Camilla pettersson klass 2 i Ahla

Idag jopbbar vi med uppdraget "Ett gott liv". Klassen diskuterade vad är ett gott liv är för mig. Det kan tex vara ;att vara frisk,äta nyttigt, kompisar, familjen, hamburgare, skidor,sköna kuddar att sova på, motion, fotboll, handboll voltige, hästar och bilar . Barnen läser i Hp och klipper ut bilder som ger dem ett gott liv. Sedan klistrar barnen upp dem på vita A4 papper. Vi ska fortsätta hela januari att klippa ut bilder, Vi ska ha diskussioner om vad som ger dig ett gott liv och vad som kan ge andra ett gott liv.
Hälsningar klass 2 Ahla

Ett gott liv är; Detta kaffet. Vet du faktiskt vill jag ha ett gott liv. Jag har klippt ut människor i tidningen son har jag satt pratbubblor till dem och skrivit vad som är gott liv för dem. Hälsningar Alma i tvåan


Kommentar från Kurre:

Hejsan klass 2!
Tack för fina och spännande rapporter om hur ni arbetar med Presstationen. Ni får gärna fortsätta berätta om vad ni gör och kanske visa hur det ser ut?
/Kurre

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: