Uppladdning pågår...

5

Från Bruksskolan, Ödeborg
Tävlingsnamn: coola kottar
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Naturligtvis

Naturligtvis har människan ett stort ansvar för allt liv på vår planet. Hennes sätt att leva påverkar hur djur och växter mår och hur det står till med miljön. Gör som Kurre, läs tidningen och bli naturligt vis. Fundera på hur människan tar sitt ansvar. Några lektionsförslag hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Här kommer våra kommentarer efter att ha läst tidningar i november. Vi läste mest under vecka 46 och 47
Djurplågeri.

Jag tycker att det är hemskt det de gör med de vilde djuren.
Speciellt hummern. Tänk att de kokar dem levande i mer än 150 grader.
Det är inte lika dåligt när de fiskar upp dem , men det är jätte dåligt ändå.
De kan ligga flera hundra stycken i ett litet akvarium , men dedära konstiga fiskarna bryr sig inte.
Tänk på dem som ligger nere längst underst vad "platta" dem blir.
Hummern ska kunna röra sig fritt före man tillagar dem.
Detta borde stå i jackt-lagen.
Det är ett allvarligt problem.
Lisa

Fler huvud skador i ridolyckor.

Man kan inte längre lita på en häst.
Huvudskadorna har ökat med 6% på 1 år, och det är för mycket!
Ryttarna på ridskolan borde ha bättre kvalité på sina skydd.
Hjälmen ska vara CE märkt i alla fall. Om den är skadad bör man genast byta ut den.
Lisa

Kråkorna
Kråkor har det bra och dåligt på samma gång. Den har ett dåligt rykte för att den retar andra fåglar. Men varför får den ett dåligt rykte för att den känner till var andra fåglar bor?
Det är bra att kråkor håller rent efter andra döda djur på vägar t.ex. Den klarar sig bra för att den äter allt den kan få tag i.
Erik

En hund som mår bra.
Taxtiken Pia tävlar i SM. Pia blev bäst i Bohuslän-Dal. Hon går två promenader varje dag med husse. Det blir en halv mil. Hon har en dotter, som är två år, som också är duktig. De är väldigt lugna och snälla. Det är synd att inte alla hundar har det så här bra. Hundar behöver kärlek och mycket motion.
Maja

Flera hundra renar har drunknat.
Jag tycker väldigt synd om renarna, som dör på på grund av att dom blir skrämda. Jag tror att renarna blev skrämda av samerna, det var då när dom sprang ut på isen och alla renarna blev stressade och dom började springa ut allihopa på samma gång. Isen gick sönder och dom ramla i och drunknade. Renar låg döda överallt.
Remi


Knarkhundar

Jag tycker att det är bra att de fixar dit en hund, så att det inte blir lika mycket knark. Men det var inte bra att de berättade det på TV för då vet ju alla det. Också är det lite synd att hunden inte får vaï en vanlig hund. Men hunden är ju van att att att göra sådana saker. Alla grejer kanske hunden inte hittar men det msta hittar de nog. Får hoppas att han får vaï en valnig hund ibland när han inte letar efter knark. Hoppas att dom är snälla mot den och att det inte är så där överdrovna och taskiga mot den.
Elin

Miljö kommentarer
Skogsröjning upprör
Det är hemskt att man tar ner så mycket skog och inte tänker på djuren.
De kan inte kalla det röjning det har försvunnit för mycket träd.
Man borde inte få ta ner så mycket skog.
Caroline och Joanna

Det märkliga trädet.
I Hallinden blommar ett träd, trots att det var flera minus grader ute. Roland Lindström har försökt ta reda på vad det kan bero på. Trädet har inte blommat på våren i år.
Jag tycker att det är underligt att det blommar nu istället. Men jag tror att vi inte har så kalla vintrar, som vi borde ha!
Hanna

Kreativ Framtidstro på Linneaskolan.
Jag tycker att det är smarta och påhittiga barn. Det är verkligen bra att man kan sätta solceller på flygplanen. Sådana flygplan är säkert bra mot miljön. Det är smart att använda skovelhjul för att få el till sitt hus. Den här artikeln hittade jag i måndagens tidning 16 november 2009.
Johanna
Sveriges första vågkraftspark
Ett företag i Uppsala har lämnat in en ansökan till miljödomstolen om att få bygga en vågkraftspark nordväst om Smögen. Man vill sätta 420 aggregat som kommer att kunna producera el som skulle kunna täcka årsbehovet för 1200-1400 småhus i området. Företaget lovar att det inte kommer att påverka djur, människor eller växter i området. Jag tycker att det är bra för miljön för att då behöver man inte släppa ut så mycket avgaser. 7/11-09
Johan



Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: