Uppladdning pågår...

2-3B

Från Åledsskolan
Antal elever: 17
Hemsida: http://www.utb.halmstad.se/skolor/el/

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Naturligtvis

Naturligtvis har människan ett stort ansvar för allt liv på vår planet. Hennes sätt att leva påverkar hur djur och växter mår och hur det står till med miljön. Gör som Kurre, läs tidningen och bli naturligt vis. Fundera på hur människan tar sitt ansvar. Några lektionsförslag hittar du här
» Extern inspiration till det här uppdraget

Klassens bidrag

Naturligtvis - vargen

Det som framkommit är att några människor tycker att vargen ska skjutas, medan andra inte tycker att vargen skall utrotas.Det är både bra och dåligt att vargen finns.Det är dåligt för att de äter upp andra djur och orsakar skada för bönderna. Om vargen äter andra djur, så blir det mindre kvar av de djuren.
Det är bra att vargen finns för att de hjälper jägarna att se till att det inte blir för många djur av varje sort. I diskussionen framkom även en åsikt om att vargen kan flyttas till ett reservat , där de kan få leva ostört. På så vis skyddas de andra djuren och bönderna behöver inte vara oroliga.

2-3 B Enslövskolan

Kommentar från Kurre:

Hejsan! Tusen tack för bidraget. Det verkar som om ni har haft en bra diskussion om vargen. Det är viktigt att ta fram både fördelar och nackdelar.
/Kurre

Uppladdat material:

Den uppladdade filen/bilden kan inte hittas på servern

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: