Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

4:3

Från Skogsborgsskolan
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.
Temaperioden avslutas 6 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba | Hämta lärarhandledning (pdf)

Klassens bidrag

Vi har arbetat med hur vi kan upptäcka matematik och matematikens användning i vardagen. Vi har studerat en artikel som Jasmin Nilsson har skrivit för Katrineholmskuriren. Hon har skrivit om Paula Lindkvist som är en privatperson och står bakom "Tre tassar", via facebook startar hon insamlingar och kontaktar Jourhem till upphittade katter. Tre tassar har varit igång sedan 2014 och räddat över 100 katter.

Uppladdat material:

Vi har tagit på oss våra "matematikglasögon" för att försöka hitta siffror och matteord i en nyhetsartikel. På bilden kan vi se hur vi söker efter siffrorna och matteorden i artikeln. Vi hittade över 30 matteord och siffror i artikeln och några av dem var "några katter" pratade vi om att det är lika som få katter, inte så många. "Sedan Tre tassar startade 2014 har Paula räddat över 100 katter." Här finns årtal med, antal katter och Tre tassar, som är ett namn. "-Den kanske borde heta fyra tassar eftersom katterna har fyra tassar?"Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: