Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

4:2

Från Skogsborgsskolan
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.
Temaperioden avslutas 6 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba | Hämta lärarhandledning (pdf)

Klassens bidrag

Vi har arbetat med "Ord och siffror i journalistiken" . Vi har undersökt hur en reporter använder sig av både siffror och matteord i sin nyhetsartikel. Jasmin Nilsson som arbetar på Katrineholmskuriren har skrivit en artikel om Paula Lindqvist. Paula står bakom Tre tassar. Via facebook startar hon insamlingar och kontaktar Jourhem till katter, som är upphittade. Katterna blir chipmärkta och kan sedan säljas vidare om inte ägaren hör av sig. Tre tassar har varit igång sedan 2014 och räddat över 100 katter.

 

Uppladdat material:

På bilden kan vi se hur vi arbetar med Jasmin Nilssons artikel om Tre tassar. Vi blev alla förvånade över hur mycket matteord och siffror vi kunde hitta i en artikel. Här visar vi några exempel på matteord och siffror från artikeln i bara några få meningar. Det var fantastiskt att Paula hade räddat över 100 katter sedan hon startade år 2014. Hon säljer också katterna för 1500 kr för att hon vill höja värdet på katterna. Vi kunde hitta fler än 30 matteord och siffor i en artikel.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: