Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

4:1

Från Skogsborgsskolan
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.
Temaperioden avslutas 6 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba | Hämta lärarhandledning (pdf)

Klassens bidrag

Vi har valt att arbeta med matematikens uttrycksformer och hur dessa kan användas för att kommunicera om matematik i vardagliga och matematiska sammanhang. Vi har arbetat om olika artiklar och den som vi presenterar handlar om hur Paula Lindqvist, som står bakom "Tre tassar"  - en facebooksida har blivit en stor välgörenhetsorganisation. Tre tassar tar emot katterna och flyttar dem vidare till ett jourhem. Sedan Tre tassar startade 2014 har över 100 katter räddats.

Uppladdat material:

Vi läste texten och studerade bilderna. När vi hade läst texten tog vi fram en penna och markerade alla matteord och siffror vi kunde hitta. Vi blev förvånade över att vi kunde "hitta så många matteord och siffror i en artikel". Vi hittade fler än 30 stycken. En kommentar var också "jag visste inte ens att det fanns så många matteord och siffror i en artikel". Exempel på ord är "Tre, 1500 kr, liten, några, 15 år, lite, 10 dagar, årtal 2014, första hittekatt, räddat över 100 katter, några som inte tar ansvar, en katt"Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: