Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Bohusläningen

2

Från Bergs skola
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.
Temaperioden avslutas 6 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba | Hämta lärarhandledning (pdf)

Klassens bidrag

Så här har vi bland annat arbetat med temauppdraget. 

Vi har grävt där vi står i nyheter. Nyheterna har vi läst om i tidningen, på webben och även tittat på tv, då har vi sett Lilla Aktuellt skola.

Under denna temauppgift har vi samlat speciellt på nyheter med  koppling till vårt närområde. Vi läste bland annat i Bohusläningen om en Lunnefågeln som nyligen siktats utanför Lysekil. Vi lärde oss mer om Lunnefåglar av artikeln och fortsatte att söka information om fågeln. Vi har skrivit faktatexter om Lunnefågeln och målat bilder. Artikeln berörde oss, vi samtalade om näringskedjor och samband mellan olika levande varelser i ekosystem. Vi har börjat med fågelskådning i biologi.


Under temat har vi läst flera olika artiklar som handlar om miljö och hållbar utveckling. Vi har samtalat om alternativa energikällor som till exempel sol och vindkraft.

När vi läste om vindkraft kom vi in på segelbåtar. Flera barn tyckte att det var intressant att läsa om en uppfinnare och låmgfärdsseglare som heter Sven Yrvind. Yrvind bor numera i Västervik men han har tidigare varit bosatt i vårt närområde. Yrvinds uppfinningar och små båtar med vrickåror tyckte många om att läsa om.

Glada hälsningar från Bergs skola, klass 2-3.

 

Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: