Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

4D

Från Skutehagens skola
Antal elever: 24

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.
Temaperioden avslutas 6 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba | Hämta lärarhandledning (pdf)

Klassens bidrag

Nyhetspresentation av eleverna

Eleverna har själv fått valt ut en artikel som de läst noggrant.

De har besvarat 4 frågor:

Vad handlar artikeln om?

Vem skrev artikeln?

Vem var fotograf?

Källor? Intervjuver?

 

De har besvarat dessa fyra frågor skriftligt i sin svenskabok. De har skrivit en sammanfattning av texten. Därefter har de skrivit ner stödord. Stödorden har de skrivit på ett par lappar, stödordslappar. De har övat ett par gånger innan de skall berätta inför klassen.

Vi har talat om att vi skall tänka på att tala lugnt, högt, tydligt och titta på klassen. Vi skall även ge feedback på artikeln och hur man berättade om det.

Vi har gett two stars and one wish (alltså positiva feedback först och sedan någon önskning att tänka på tills nästa gång). Eleverna har varit otroligt duktiga. De har med sin artikel och sätter upp på tavlan när de gör sin presentation. Varje dag lyssnar vi på ca 3-4 elever.

Vi har fått lära oss mycket spännande om Frölunda hockeylag, Karlatornet, höjda parkeringsavgifter vid sjukhus, bröllop eller os för Emma, båtbottentvätt och mycket annat.

MVH klass 4D

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: