Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

5

Från Fredricelundsskolan
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.
Temaperioden avslutas 6 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba | Hämta lärarhandledning (pdf)

Klassens bidrag

HÅLL DIG I FORM OCH SPORTA SÄKERT!

Vi har läst på tidningens sportsidor och letat efter exempel på idrotter. Till bilderna har vi skrivit hur sporterna är bra för hälsan och hur man undviker skador. Vad som krävs för att alla ska må bra när man sportar, har vi också tagit med och hur humöret påverkar stämningen och hur man presterar.

I klassen har vi redovisat våra texter och det blev många olika idrotter - fast kanske mest hockey...

I veckan innan sportlovet hade vi två Miljö- och hälsodagar. Då fick vi bl a prova på mental träning, skridskoåkning eller slalomåkning!

Klassens redovisningar:

Anabelle:

Jag ska skriva om hästsporten. Det man tränar i ridsporten är styrka, teknik och så är man ute och får frisk luft. Man kan tävla i hästsporten. Det man kan tävla i heter dressyr och hoppning. Ridning kräver mycket tid. Om man vill ha en egen häst måste man köpa massa utrustning. Man behöver ryktborstar, benlindor, schabrak/voilock, sadel, träns, utetäcke, innetäcke, grimmor, grimskaft, sadeljord, en hage och mycket mer. Men ryttaren behöver också bl a ridbyxor, hjälm, handskar, spö och mycket mer! Säkerheten man har när man rider är hjälm, ridväst, säkra stigbyglar - det är superviktigt! För om du skulle ramla av och fastnar med fötterna kan man dras med hästen! Så det är superviktigt! Hoppas du fick veta lite om hästsporten!

Eskander:

I fotboll får man bättre benstyrka och bättre kondition. Alla hjälper varandra i spelet och man ska inte skylla på målvakten om det blir mål. Tänk om Ronaldo blir arg och springer runt planen och svär en massa - då skulle inte laget må bra. Min egen sport är fotboll och dans.

Teodora:

Man rör på sig hela tiden i ishockey. Man använder skyddagrejer. Att man peppar varandra så att man får ett sjysst spel. Det är viktigt hur man beter sig ute på planen. Mental träning är när man föreställer sig att man kan vinna. Det påverkar jättemycket om man är sur eller glad. Alla får vara med i början, men sen väljer man ut de bästa som får spela i ett speciellt lag. Det är en tuff sport och man får bra hälsa. Min favoritsport är gymnastik.

Alva:

Man får bra hälsa av fotboll för att man springer mycket och då får man bra kondition och när man skjuter blir man stark i foten och benen. Om man vill undvika skador tar man på sig benskydd och när man spelar behöver man inte gå på så hårt.Alla får vara med i fotbollslag, men är det fullt då kan man inte vara med. Om man förlorar i en match då kan man bli ledsen eller om någon fuskar då blir man arg.

Amanda:

Ishockey är en bra sport för hälsan för att man måste åka fort och då krävs det starka benmuskler. Det är också en väldigt hård sport med tacklingar, därför använder man skydd. Exempel på skydd är hjälm, benskydd och axelskydd. Ishockey är en lagsport därför är det viktigt att samarbeta. Ishockey verkar vara en rolig sport med samarbete och träning. Min favoritsport är rytmisk gymnastik.

Simon:

Ishockey är bra för hälsan för man rör sig mycket. Man använder skydd. Man ska vara snäll mot alla och spela sjyst. Om man är trött så spelar man inte lika bra och är man arg så kan det gå ut över spelet. Min favoritsport är skytte.

Tindra:

Ishockey är bra om man vill ha bra kondition. Man kan undvika skador om man använder skydd. Alla får vara med. Min favoritsport/aktivitet är hiphop dans.

Joel:

Ishockey är en hård och tuff sport. I den tränar man uthållighet, kondition och styrka m m. Ishockey är bra för hälsan på grund av att man tränar.

Robert:


Fotboll är en kul sport och den är bra för hälsan för man springer och tränar sin kondition. Man undviker skador när man inte går in så jättehårt och inte tacklar för mycket. Man kan få väldigt ont om man glidtacklar. För att man själv och andra ska må bra kan man göra så att man uppför sig på plan och man ska inte sparka eller göra något farligt. Man ska ha ett sportsligt uppförande. Det är hur man gör på planen och hur man gör när man spelar. Mental träning är hur man koncentrerar sig. På fritiden får alla vara med och om någon ej är med i någon klubb så kan den prova på någon gång. Jag har kommit fram till att fotboll har en nackdel och en fördel. Fördelen är att man tränar sin kondition och så. Nackdelen är att man kan bli skadad eller tacklad och om man verkligen har otur så kan man bryta sitt ben.

Matilda:

Jag vet inte hur man kan undvika skador i hockey, man skadar sig ofta! Man tränar kondition. Sportsligt uppträdande är att man ska vara snäll och passa pucken till sina lagkamrater och inte starta slagsmål. Det blir bra stämning när man tänker på hur man uppträder på plan. Min favoritsport är ishockey.

 

 

Kommentar från Kurre:

Hej klass 5!

Tidningen är ju en alldeles utmärkt källa för egna texter. Jättebra redovisat med era fina texter och urklipp. Och som vanligt kul att se foton från hur det gick till. 

Snyggt jobbat!

Hälsningar 

Kurre


Uppladdat material:

Här är det Anabelle som redovisar sin sport - hästsport!Eskander berättar om fotboll.Våra redovisningarKommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: