Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


3 Fjället

Från Kvarnstenen
Antal elever: 21

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.
Temaperioden avslutas 6 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba | Hämta lärarhandledning (pdf)

Klassens bidrag

Arbetet med tidningsläsningen fortsätter. Det blir intressanta diskussioner och frågor när vi redovisar för varandra vad vi har hittat i tidningen.

 

 

Vi har läst tidningen under hela veckan och eleverna har arbetat två och två. Vi har även använt I-paden för att läsa tidningen digitalt.

 

Kommentar från Kurre:

Hej! Jag blir så glad när jag ser så många glada barn som läser tidningar och gillar nyheter. Jag hoppas att ni fortsätter med det även efter Presstationen och vår final. Ni har gjort ett jättebra arbete hela läsåret och nu önskar jag er lycka till i finalen. Hälsningar Kurre


Uppladdat material:

Ida och Malin använder 8 sidors hemsida för att läsa om nyheter. Där kan man få texten uppläst.
De hittade en intressant nyhet om att det finns bostadsbrist i Sverige.
Eleverna diskuterade hur det kan komma att påverka dom när de ska flytta hemifrån om kanske 10 år.Liewe och Hollie arbetar tillsammans.Det är Robin och Albin som arbetar på den förra bilden och Lieuwe och Hollie som arbetar tillsammans på den här.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: