Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


6

Från Levene Skola
Antal elever: 16

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Gräv där du står

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.
Temaperioden avslutas 6 mars.
» Förslag på hur ni kan jobba | Hämta lärarhandledning (pdf)

Klassens bidrag

 Hej kurre!
Vi har jobbat med en artikel som handlar om volontärer kring arbetet med flyktingar.

Artikeln handlar om att många människor i Sverige  har blivit volontärer i arbetet med att hjälpa flyktingar. Det beror på att fler människor har sett hur flyktingar i världen har det speciellt när den treåriga pojken spolades upp i Turkiet. 

 Just nu tycker vi bara att det tråkigt att det är så många på flykt och att så många dör varje dag. I framtiden så kanske vi blir volontärer. 

Tillsammans med volontärer är Svenska kyrkan en bra hjälp till flyktingar i Sverige.   

Kommentar från Kurre:

Hej och tack för ert arbete om flyktingar som ju berör de flesta människor i och utanför Europa. Jag tror att man kan hur mycket som helst om detta och ändå ha frågor som man gärna vill samtala med andra om. Tack för det ni gjort nu och tidigare i Presstationen. Jag önskar er lycka till på högstadiet men för och främst i finalen. Hälsningar Kurre


Uppladdat material:

Hej Kurre!


Vi har arbetat med tidningsartiklar vi tycker berör. Denna gång negativt. Här har vi gjort färdigt våran text om artikeln:

IS kidnappade fler än 400 civila

IS har kidnappat minst 400 civila varav flera barn och runt 300 har dödats i staden DeirEzzor i östra Syrien. De flesta kidnappade är familjemedlemmar till soldater som strider för den syriska regimen.  

Vi påverkas negativt för att det är en tragiskhändelse. Sverige påverkas för fler flyktingar kommer att söka asyl här. 

IS, syriska regimen och det syriska folket är bara några av dem som är inblandade i händelsen.  

Lösningarna är att få andra att hjälpa till och döda/bomba IS. Alla måste hjälpas åt för att få bort IS.  

Det är IS som har åstadkommit denna händelse och den syriska regimen och det syriska folket jobbar mot det här. 

Källor: Rami Abdel Rahman från SOHR, SOHR (Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter), nyhetsbyrån Sana, TT, AFP, REUTERS.

MVH Levene Skola Klass 6 genom: Wilma, Alice och Alfred.Hej kurre! 

Vi har skrivit om ett Al-Qaida angrep i Burkina Faso.

Artikeln handlar om att al-Qaida angrep ett hotell i Burkina Faso. 27 dödades, 30 skadades och en bilbombsprängdes. Detta hände utanför de fyrskäriga hotellet Splendid. Attacken följer samma mönster som i november i fjolAl-Qaida utförde ett liknande dåd. 

 Detta påverkar oss för om man ska åka utomlands och ska bo på hotell så blir man kanske rädd eftersom att man har hört om nyheten.Al-Qaida och säkerhets styrkorna är inblandade vid terrorplatsen.För att få slut på terrordåd  ska länderna samarbeta och försöka upptäcka planeringarna av terrordåd, tycker vi. För att bättre säkerhet på hotellen kan man ha övervakningskameror, vakter och larm. För att stoppa Al-Qaida måste länderna samarbeta i bekämpandet av organisationen. De som genomför terrordåd ska straffas hårt. 

För att få reda på detta så använde reportern källor och dom var AFP, Reuters, BBC, och news.  MVH: LEVENE SKOLA GENOM BENJAMIN, ELLA OCH AMANDAKommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: