Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

5

Från Fredricelundsskolan
Antal elever: 15

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Det angår oss

Kurre vill att ni fortsätter att läsa dagstidningar. Denna gången vill han ha exempel på nyheter som påverkar era liv nu och i framtiden. Välj nyheter som är bra för er, men också nyheter som ni tror påverkar er negativt. Kurre vill veta vad nyheterna handlar om och hur ni tänker.

Temaperioden avslutas 18 december.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Nyheter som angår

Vi har läst nyheter som hänt i världen och som VF och NWT har skrivit om. På en världskarta har vi markerat länder och städer där nyheterna hänt. De flesta artiklarna handlade om saker som hänt i Europa.

När man hade läst artikeln skulle man berätta om den och skriva en kort sammanfattning. Sammanfattningarna finns också uppsatta på väggen.

Vi har redovisat nyheterna och tagit reda på var alla länder och städer ligger på kartan.

Kommentar från Kurre:

Hej klass 5!

Vilken fin redovisning med kartan. Ja, det verkar vara trångt med nyhetstrådarna i Europa. Det hänger ihop med det som i nyhetsbranschen brukar kallas för närhetsprincipen. Ju närmare händelsen är vårt hem och vår familj, desto mer nyfikna är vi på vad det handlar om. Nyheter och händelser som händer på andra sidan jordklotet får inte alls lika mycket uppmärksamhet i våra tidningar. Såvida det inte är en värmlänning som är inblandad, då kan det även uppmärksammas i våra värmländska tidningar. Kul också att se vilka ni är som jobbat med uppdraget. 

Snyggt jobbat!

Hälsningar

Kurre


Uppladdat material:

Här är klassen vid kartan.

Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: