Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

4:1

Från Skogsborgsskolan
Antal elever: 19

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Det angår oss

Kurre vill att ni fortsätter att läsa dagstidningar. Denna gången vill han ha exempel på nyheter som påverkar era liv nu och i framtiden. Välj nyheter som är bra för er, men också nyheter som ni tror påverkar er negativt. Kurre vill veta vad nyheterna handlar om och hur ni tänker.

Temaperioden avslutas 18 december.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi har bl.a pratat om hur fotograferna arbetar. Det vi tyckte var speciellt för arrangerade bilder är när fotografer kommer och fotograferar klasser. Vi visar exempel på det nedan. Vi tycker också reklambilder är arrangerade bilder.

Bilder som fotograferna kan fotografera i ögonblicket, kan vara olika sporthändelser och när någon gör mål. Fotografer som lyckas fånga ögonblicket. Det kan vara från en fotbollsmatch eller en  innebandymatch. Det kan också vara när någon hoppar i vattnet i en simtävling. Det kan också vara vid olyckor.

 

Uppladdat material:

Vi visar exempel på hur en fotograf från  Katrineholmskuriren fotograferar en skolklass, som har gått vidare i frågetävlingen "Vi i femman". Vi tycker också reklambilder, som bilder på bilar, dricka, Barbie och stövlar är exempel på arrangerade bilder.

Vi visar exempel på ögonblicksbilder där fotografen har fångat ett ögonblick och fotograferat från en simtävling för årskurs 3-6. En deltagare är i luften på väg ner i vattnet. En ögonblicksbild är också glada barn som får åka traktor över den nya bron i Värmbol i Katrineholm.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: