Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Katrineholms-Kuriren

4:2

Från Skogsborgsskolan
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Det angår oss

Kurre vill att ni fortsätter att läsa dagstidningar. Denna gången vill han ha exempel på nyheter som påverkar era liv nu och i framtiden. Välj nyheter som är bra för er, men också nyheter som ni tror påverkar er negativt. Kurre vill veta vad nyheterna handlar om och hur ni tänker.

Temaperioden avslutas 18 december.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi har pratat om hur fotograferna kan arbeta. Vi har också pratat om ordet arrangera och vad det står för. Vad kan då vara fotografens syfte att arrangera en bild. Vi visar exempel på det nedan. En ögonblicksbild kan vara lättare att fotografera idag, när det är så många som har kamera med sig i sina mobiltelefoner. Det blir lättare att fånga ett ögonblick.

Uppladdat material:

Det vi visar som ögonblicksbilder är en bild från Katrineholmskuriren och en isshow som vi var och besökte. Fotografen från tidningen har lyckats fångat ett ögonblick när en som deltog i showen lyckas åka på ett ben och samtidigt hålla i det andra benet bakom ryggen.

Vi ser också en glad Svetlana Aleksievitj som tar emot sitt Nobelpris i litteratur av vår kung.

Arrangerande bilder tycker vi är katter som är fotograferade inför en tävling, som årets "Lussekatt".Vi kan också se exempel på en arrangerad bild där vi ser en kaffekopp och en Lussekatt.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: