Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass - Tidningen i Skolan i Värmland

4a

Från Herrhagsskolan
Antal elever: 24
Hemsida: http://skola.karlstad.se/herrhagsskolanutsikten/

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Det angår oss

Kurre vill att ni fortsätter att läsa dagstidningar. Denna gången vill han ha exempel på nyheter som påverkar era liv nu och i framtiden. Välj nyheter som är bra för er, men också nyheter som ni tror påverkar er negativt. Kurre vill veta vad nyheterna handlar om och hur ni tänker.

Temaperioden avslutas 18 december.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi arbetade parvis med att sortera nyheter i NWT/VF från den här veckan i positivt/negativt. Det var ganska svårt då det visade sig att många nyheter handlar om jobbiga saker som har "tagits hand om". Är det då positivt eller negativt? Vad handlar egentligen nyheten om? Sen när nyheterna väl var tolkade och sorterade var klassen väldigt överrens. En lite oväntad utmaning var att förstå vad som faktist är en nyhet i en tidning. Många reklambilder, seriestrippar och liknande med starka postitiva budskap fick sorteras bort först, blev mycket bra diskussion där klassen lärde sig att skilja på avsändare.

Kommentar från Kurre:

Hej klass 4-5!

Fint att ni har haft bra diskussioner med hjälp av tidningen. Det är ju himla bra att ni läser tidningen, då hänger ni med i vad som händer. Jättefin redovisning på väggen, snyggt jobbat!

Hälsningar

Kurre


Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: