Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Sydsvenskan

5

Från Dösjebroskolan Annebro
Antal elever: 31

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Kommentar från Kurre:

Usch ja! Det är ruskigt att läsa om hur psykiatrivården kan gå till. De människorna mår ju redan dåligt och måste därför få den bästa behandlingen.
Jag hade ingen aning om att Mona Lisa dog så ung och att konstnären fått med sjukdomen på bilden.

/Kurre


Uppladdat material:

Hej Kurre! Våra nyheter handlar om Mona Lisa och psykiatrin. Vi hade som läxa i klassen att välja en nyhet som berör och skriva om dem. Vi hade sedan en omröstning om vilka nyheter som var bäst och kom fram till dessa två. Vi har diskuterat i och skrivit om bl a varför nyheten inträffade, vem eller vilka som den berörde och varför den berörde oss. Vi tyckte verkligen att nyheten om psykiatrin berörde, hur personalen behandlade patienterna, vad som faktiskt kan hända när ingen ser. Sättet personalen behandlade patienterna på är absolut inte acceptabelt, och jag tror att många blir förvånade när de får höra detta. Våra tankar går till de utsatta patienterna. Vi tycker att det är totalt respektlöst att behandla sina medmänniskor så, speciellt när de behöver som mest omvårdnad och stöd. Nyheten om Mona Lisa var intressant och verkade spännande. Det var intressant att få veta en eventuell anledning till att hon dog vid så tidig ålder. Bilderna visar på att hon hade symptom av sjukdomen, och upptäckten gjordes i en tavla.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: