Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Hallandsposten

2A

Från Lyngåkraskolan
Antal elever: 28

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej Kurre

Vi har arbetat med att leta efter onda/goda handlingar.

Onda handlingar:

Vi hittade mest om kriget i Syrien och alla människor som försöker fly därifrån. Vi läste att Ungern har stängt sina gränser så att flyktingarna inte får komma in i landet. De måste gå en lång omväg för att komma till andra länder. Det tycker vi är en ond handling. Tycker inte du det Kurre?

I Halmstad rånade några pojkar en affär. De hotade med en pistol.

Det finns människor som skriver elaka saker om andra på nätet. Det tycker vi är jättedumt.

I indonesien hugger man ner regnskogen för att odla och få palmolja. Då har inte orangutangerna någonstans att ta vägen. Det tycker vi är fel. Så får man inte göra. Vad ska orangutagerna ta vägen? De måste också ha någonstans att leva.

De goda handlingar vi hittat är:

Många i Sverige hälsar flyktingarna välkomna när de kommer hit. En tant har låtit några få flytta in i hennes stora hus för hon behöver inte alla rummen i huset.

Man kan skänka pengar till RÖDA KORSET så de kan köpa filtar, medicin, mat, kläder och dela ut till alla som behöver. Vi kan också skänka kläder och skor som vi växt ur.

Det är bra när vi hjälper varandra, unga och gamla.

Hej då från åk 2

Kommentar från Kurre:

Ni är verkligen duktiga på att hitta nyheter. Många blir man ju ledsen av. Men det är bra att man får veta när något är galet, för då kan man ju försöka göra så att det bli bättre. Till exempel om man inte köper varor som innehåller palmolja så kan odlarna inte få sålt sin olja och slutar att hugga ner skog.
De goda nyheterna som ni hittade var väldigt fina tycker jag.

/Kurre


Uppladdat material:

Här är några av våra bilder från tidningen som visar goda/onda handlingar.Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: