Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Mediekompass Skaraborg - NLT, SLA, MT, HT och Skb


2-3:an

Från Jungs friskola
Antal elever: 16
Hemsida: www.jungsfriskola.se

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej Kurre!

Så här har vi jobbat...

Vi prata ofta om nyheter vi läst eller hört på tv, radio. Nyheterna samlar vi i vår nyhetshörna i klassrummet. Under hösten har de flesta nyheter handlat om flyktingar i Sverige och hela världen och hur vi i Sverige hjälper dem.

Vi har jobbat med Nyheter som berör oss. Först arbetade vi en och en, letade i NLT efter en intressant nyhet. Vi skrev några meningar om vad den handlade om och varför vi valt just den. Sen satte vi oss två och två och berättade om vår nyhet för varandra. Sista steget var att berätta inför klassen. Då berättade man om sin kompis nyhet. På detta sätt tränade vi oss på läsförståelse, att berätta, att lyssna och att redovisa. Vi kommer att göra det fler gånger, ett jättebra arbetssätt!

 

 

Kommentar från Kurre:

Hej, igen! Vilket bra arbetssätt ni har för er nyhetsbevakning. Det vill jag gärna berätta för andra klasser. jag förstår att ni blir superproffs på att läsa, berätta, lyssna och dra slutsatser! Hälsningar Kurre


Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: