Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

3B

Från Snäckebergets skola
Antal elever: 20

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Vi har jobbat mycket med nyheter tillsammans med klassen. Vi har kollat i GP, Metro och vårt lokala tidning, Torslandatidningen. Vi har kikat på hur tidningar är uppbyggda. Elever har läst och plockat ut artiklar som berört dem på något sätt och berättat om dem.  Detta arbete har inspirerat oss til att göra vå egen tidning. Där ville vi få med alla bitar som vi hittar i en riktig tidning. Det var intressant att komma fram till vad som skulle vara den säljande rubriken och bilden på första sidan.

Vi har tittat mycket på Lilla Aktuellt Skola och haft bra samtal kring nyheter efteråt. Det har handlat om mobbing, både där och här i miniparlamentet och många känner till Morgan Allings mission. Det är ett viktigt och känsloladdat ämne, och vi jobbar i små steg kring det där vi tar utgångspunkt i UR:s Ugglan och kompisproblemet.

Uppladdat material:

Vi har laddat upp en bild på vår klasstidning.  Två elevarbeten finns på bild, där vi visar ett av sätten jobbadepå kring nyheter i våra dagstidningar.  







Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: