Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

4E

Från Skutehagens skola
Antal elever: 23

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Klass 4Es temauppdrag om Håll koll

Klassen inledde med att "Vad berättar tidningen om våra liv?" i samhällskunskap. Eleverna arbetade två och två, de skulle leta efter artiklar och notiser i tidningen som handlar om livet här nära och även livet för människor längre bort. När alla grupper hittat varsin artikel, så redovisade eleverna för varandra.

Därefter var det dags för religion- "Vad är gott? och Vad är ont?"
Eleverna hittade en hel del olika saker som var snälla eller elaka. Ibland kunde en nyhet både vara snäll och elak beroende på vem som tolkar det.

Bild-Utse tidningens bästa förstasidebild

Varje elev klippte ut sin förstasidebild, vi satte upp alla på whiteboarden och pratade om varje bild. Vad ser vi, känner vi och andra tankar om bilden. Många spännande diskussioner, slutligen föll valet på bilden om bengaler på IFKmatchen. Detta hade några elever i klassen upplevt.

Vårt sista tema har varit geografi-miljöbovar är vi allihopa.

Eleverna har letat efter positiva och negativa nyheter om miljö. Svår uppgift, inte helt lätt att hitta denna typen av nyheter. I alla tidningar fanns det inte. Vi har påbörjat redovisningen av vad eleverna fann. Tex. sluta borra efter olja i Alaska som är bra för miljön.

/klass 4E

Uppladdat material:

Här kan man se om vad är gott? och vad är ont?Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: