Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Göteborgs-Posten

4D

Från Skutehagens skola
Antal elever: 24

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Klass 4Ds arbete med temat Håll koll

Vi inledde med att arbeta med samhällskunskap och frågan " Vad berättar tidningen om våra liv?" Vi fann en hel del som händer runt oss både nära och längre bort. Eleverna presenterade för varandra i klassen vad de hittade.

Därefter var det religion och "Vad är ont?" och "Vad är gott?".  Vi fick bra diskussioner kring detta ämne, i något fall kunde en artikel vara både på gott och ont beroende på att man kan se på saker och ting på olika sätt.

Bild- Utse tidningens bästa förstasidesbild

Alla elever klippte ut sin förstasidesbild, vi satte upp alla på whiteboarden och diskuterade vad vi såg, vilka känslor och lite annat som tänkte på. Därefter var det dags för röstning, vi kör sluten röstning så att alla verkligen får fram sin åsikt.

Vår sista uppgift var geografi-"miljöbovar är vi allihopa". Vi skulle samla nyheter som var bra och dåliga för miljön. Detta var rätt svårt. Det finns inte alltid någon positiv eller negativ miljönyhet varje dag eller så är de svåra att hitta. Men slutligen hittade vi en hel del. Eleverna fick stå inför klassen och presentera sin bra och sin dåliga miljönyhet. Klassen var jätteduktig både på att lyssna och framträda.

 

 

 

Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: