Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Sydsvenskan

förberedelseklassen

Från Borrby skola
Antal elever: 10

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Håll koll!

 

Vi har arbetat lite olika med att samla nyheter, men fokus har varit att utveckla det svenska språket. Vi tittar på Lilla Aktuellt och på Minibladets hemsida. I början av arbetet med nyheter valde vi en gemensam nyhet som vi “testade” genom att göra tillsammans. Vi tittade på svåra ord och gick igenom vad de betydde.

Sedan var det dags för var och en att välja en nyhet som vi själva var intresserade av och granskade noggrannare. Vi lyssnade på nyheten och läste texten, sedan letade vi efter samma nyhet i papperstidningen. Då tränade vi oss i att sökläsa samt hur en tidning är uppbyggd. Vi gjorde varsin presentation på datorn där vi tränade oss i förmågan att värdera information och sammanfatta. Presentationen visade vi sedan för våra kompisar.

Sista övningen vi gjorde var att välja en egen nyhet som vi, av någon anledning,  tyckte var viktig. Vi läste den tyst, lyssnade på nyheten och gick igenom orden. Vi funderade också på varför vi tyckte att den var viktig. Sedan presenterade vi den muntligt för våra klasskompisar och berättade innehållet samt varför vi valt just den nyheten.

Vi tyckte nyheter om flyktingar var den viktigaste, men även nyheter om igelkottar, barnens nobelpris, Mona-Lisa, vatten på Mars, fotbolls EM-kvalet och norrskenet i Skåne.

Vi jobbar varje vecka med korsordet och lär oss många nya svenska ord!

 

//Förberedelseklassen i Borrby skola.


Kommentar från Kurre:

Så bra det låter! Jag önskar er lycka till med svenskan och är säker på att ni kommer att bli mycket bra på vårt språk.

/Kurre


Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: