Uppladdning pågår...
Anmäl din skolklass Bli en Kurre-kurir
Tävlar i område Bohusläningen

6A

Från Norgårdenskolan
Antal elever: 26

« Tillbaka till klassens sida på Presstationen


Temauppdrag

Håll koll!

Den här perioden vill Kurre att ni hänger med ordentligt i nyhetsflödet. Samla på nyheter som ni tycker berör. Presentera nyheterna för varandra i klassen och diskutera varför och på vilket sätt de känns viktiga. Berätta för Kurre vad ni har diskuterat och visa exempel på de viktigaste nyheterna.

Temaperioden avslutas 25 oktober.

» Förslag på hur ni kan jobba

Klassens bidrag

Hej på er!

I vår klass har vi arbetat med uppdragen som handlade om miljö, historia, våra liv och gott och ont. Vi har delat in oss i 4 olika grupper och letat ti tidningar efter intressanta nyheter. Vi har till exempel lärt oss om miljö och fick då reda på att några köpmän och krögare i Ljungskile har startat en kampanj om klimatsmart mat. Vi lärde osss också att i Lysekil har man bevarat en gammal Pissoar. Klassen har ocså fått reda på att många människor flyr från sina hem för att komma undan krig. Vi läste också om att det är många människor som på ett eller annat sätt hjälper dem som har det svårt.

Hälsningar

klass 6A Norgårdenskolan

Kommentar från Kurre:

Det låter ju som en spännande blandning, både pissoarer och klimatsmart mat. Har ni tänkt på att det ni tar upp - krig, bra mat och toaletter - är saker som är typiskt för människor. Andra däggdjur lever sina liv utan att behöva bekymra sig. Vi uträttar våra behov car som helst när vi behöver. Vi lever där vår mat finns. Krig ingår inte i vår livsstil, fast det kan ju bli bråk om honorna eller när någon försöker tränga sig in i vårt revir och sno vår mat.

/Kurre 


Uppladdat material:Kommentarer


Skriv en kommentar till klassens arbete!

Ditt namn:

Din e-postadress:: *

Din kommentar: